Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tito i potpomognuta oplodnja

Postotkom od prodanih suvenira s Titovim likom Saša Broz pomaže djeci

broz
Arhivska fotografija
16.12.2009.
u 12:01

Izuzetno sam sretna jer je potpisan ugovor s bolnicom Sveti Duh i jer će postotak koji bi pripao obitelji ići u korist Odjela za medicinski potpomognutu oplodnju - kazala nam je Saša Broz.

Kazališna redateljica Saša Broz, Titova unuka koja živi u Puli, potpisala je ugovor s bolnicom Sveti duh kako bi dio novca od prodanih suvenira na Brijunima išao u korist renoviranja Odjela za medicinski potpomognutu oplodnju Sveti duh u Zagrebu.

- Nakon što smo u suradnji s Nacionalnim parkom Brijuni dvije godine pomagali Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu, opet smo odlučili pomoći djeci, ali onoj još nerođenoj. Izuzetno sam sretna jer je potpisan ugovor s bolnicom Sveti Duh i jer će postotak koji bi pripao obitelji ići u korist Odjela za medicinski potpomognutu oplodnju - kazala nam je Saša Broz.

- Držim da se suveniri s Titovim likom, imenom i potpisom sve bolje prodaju, pa bi i pomoć za Odjel za potpomognutu oplodnju mogla biti dobra. Uza suvenire koji se prodaju na Brijunima, za dozvolu korištenja Titova imena dobili smo i upit iz Slovenije, a mi smo dozvolu dali. Naime, na Bledu se u bivšoj Titovoj vili planira otvoriti Titov muzej kao stalni postav. Ondje će biti i velika trgovina suvenirima, pa će se novac i tako namaknuti - navodi Saša Broz.

Glasnogovornica NP-a Brijuni Vesna Klunić kaže da su od svibnja 2007.godine od prodaje “Titovih suvenira “ zaradili približno 225.000 kuna. Dio (deset posto) tog novca išao je dvije godine za potrebe Doma u Nazorovoj u Zagrebu, a sada će novac biti korišten za renoviranje Odjela za medicinski potpomognutu oplodnju. Na Brijunima se najviše prodaju šalice s Titovim likom koje stoje 35 kuna. Kupuju ih svi, od Rusa do Slovenaca ali i domaćih turista.

Ključne riječi

Komentara 15

RU
Rugovit
12:13 16.12.2009.

Novac od prodaje suvenira ratnog zločinca ide u humanitarne svrhe. Možete uključiti i suvenire Hitlera i Staljina da proširite malo ponudu.

DE
demokršćanin
16:40 16.12.2009.

JOŠ ĆEMO SE DUGO SJEĆATI! Sve ovo što se pokušava,pa i prodajom suvenira sa tim omrznutim imenom oživljavajući njegov \"lik i djelo\" nikada neće moći oprati ljagu i sjećanja na sve poubijane,na sve opljačkano i oteto za vrijeme njegovog despotizma.Suvenirii namjenjeni dobrobiti neće vratiti u život KOSTI RASUTE PO CIJELOJ SLOVENIJI I HRVATSKOJ I DO SADA JOŠ NEPRONAĐENIM GROBIŠTIMA.

MA
maxresist
12:11 16.12.2009.

Mislim da bi više pridonjeladarivanjem sve one imovine koja joj je pripala kriminalnom nacionalizacijom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije