Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dan zaštite prirode – poticaj da krenemo u misiju očuvanja okoliša!

BRITA
Foto: BRITA
1/4
22.05.2024.
u 08:00

Obilježavanje Dana zaštite prirode podsjeća nas na našu odgovornost prema očuvanju bioraznolikosti i potiče da svatko od nas, kao pojedinac, krene u svoju malu misiju zaštite okoliša. Svaka akcija koja doprinosi očuvanju prirodnih resursa, bilo da je to smanjenje upotrebe plastike, podrška održivim praksama ili zaštita staništa, korak je prema održivoj budućnosti. Bioraznolikost nije samo temelj života na Zemlji; ona je i ključ našeg opstanka i blagostanja, pokretač očuvanje zdravlja našeg planeta i dobrobiti svih njegovih stanovnika. Jedan od najvećih izazova s kojim se suočavamo jest zagađenje plastikom, koje ima ozbiljne posljedice za sve nas.

Utjecaj plastike na okoliš

Foto: BRITA

Plastika je postala neizostavan dio modernog života od plastičnih vrećica i ambalaže do plastičnih boca, gdje god pogledamo okruženi smo plastikom u svim oblicima. No, sama činjenica da je jednoj plastičnoj boci potrebno 450 i više godina da se razgradi u prirodi stvara sliku ozbiljnog problema za sve nas. Procjenjuje se da svake godine u oceanima završi više od 8 milijuna tona plastike, što ugrožava život mnogih morskih biljaka i životinja. Šokantni su podaci da oko milijun morskih ptica godišnje ugine zbog gutanja plastike ili zapetljavanja u plastični otpad, više od 50% morskih kornjača je pronađeno s plastikom u svojim probavnim sustavima i oko 100.000 morskih sisavaca, uključujući kitove, dupine i tuljane, godišnje umire zbog plastike u oceanima. Ali prijetnja ovdje ne prestaje jer se plastični otpad raspada na manje dijelove, čestice mikroplastike, koji ulaze u prehrambeni lanac, predstavljajući prijetnju zdravlju ljudi.

Odakle krenuti?

Foto: BRITA

Nalazimo se u izazovnim vremenima ali zahvaljujući vizionarskim tvrtkama koje koriste najnovija tehnološka dostignuća da bi svojim inovativnim proizvodima pomogle svakom pojedincu u zaštiti okoliša i boljoj brizi o svome zdravlju, naziremo svjetlo na kraju tunela. Jedna od takvih tvrtki je i BRITA renomirani lider u tehnologiji filtriranja vode koji nam dolazi iz Njemačke. BRITA proizvodi kao što su vrč s filterom za vodu, boca s filterom ili ON TAP sustavi filtriranja vode omogućavaju ljudima pristup čistoj i sigurnoj vodi iz svojih slavina, smanjujući tako potrebu za kupovinom vode u plastičnim bocama i smanjujući količinu plastičnog otpada. Unutar BRITA proizvoda nalaze se filteri koji smanjuju količinu klora, kamenca, olova, bakra, bakterija, pesticida, herbicida, medicinskih ostataka, neugodne mirise, boje i okuse, pa i čestice mikroplastike ≥ 30 μm.

BRITA ušteda

Ovako filtrirana voda je izvrsnog okusa, potiče zdravu hidrataciju organizma i ispunjava nas osjećajem da smo učinili nešto dobro za svoje tijelo. No, ono što predstavlja još veću dobrobit je to što s kupovinom BRITA vode prestajete kupovati vodu u plastičnim bocama i tako smanjujete zagađenje plastikom do 15 kg dok istovremeno umanjujete i svoj ugljični otisak za 134 kg godišnje. BRITA proizvodi nam donose i druge načine uštede koji direktno utječu na Vaš kućni budžet jer jedna litra BRITA vode košta samo 0,06 €, a smanjenjem kalcifikacije unutar kuhala za vodu ili kafe aparata više nećete imati talog kamenca i zahtijevati često čišćenje ili servis. Pored svih ovih dobrobiti moramo napomenuti da je i hrana kuhana BRITA vodom bogatije arome i punijeg okusa. Kava ima gušću pjenu i izraženiju aromu dok je čaj kristalno bistar, bez naslaga kamenca na vrhu i bogatijeg okusa. Budući da smo okruženi predjelima s tvrdom i manje tvrdom vodom, BRITA je najnovijim tehnologijama proizvela novu generaciju filtera MAXTRA PRO LIMESCALE za tvrdu vodu koja uklanja do 50% više kamenca i MAXTRA PRO ALL-IN-ONE filter za područja s manje tvrdom vodom koji pojačano uklanja herbicide, pesticide i ostale nečistoće.

Foto: BRITA

Zajedničkim naporima prema održivoj budućnosti

Uz velik osjećaj bespomoćnosti, kada je u pitanju briga o okolišu, i male promjene u dnevnim navikama mogu dovesti do velikih promjena. Korištenjem BRITA proizvoda svakako ćete doprinijeti smanjenju količine plastičnih boca koje završe na odlagalištima, doprinijeti ćete i na uštedi u kućnom budžetu a ono što je najvažnije omogućit ćete sebi i svojim ukućanima uživanje u pročišćenoj vodi iz slavine izvrsnog okusa.

Uključivanje održivih praksi u naš svakodnevni život, kao što je korištenje proizvoda koji smanjuju potrebu za jednokratnom plastikom, ključno je za zaštitu prirode i osiguranje održive budućnosti. Obilježavanje Dana zaštite prirode podsjeća nas na važnost individualnih i kolektivnih akcija u očuvanju okoliša. BRITA, svojim inovativnim pristupom, pokazuje kako tehnologija i odgovorna potrošnja mogu ići ruku pod ruku u borbi protiv zagađenja plastikom. Svaka plastična boca koja nije bačena, svaki korak prema održivosti, doprinosi zdravijem planetu za buduće generacije. Saznajte više o BRITA proizvodima na www.brita.hr.

FB i IG

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije