Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU KOJI JE ODJEKNUO

Analizirali smo oštar istup Pape Franje, otvorio je novi front

22.05.2024.
u 11:28

Papa je ponovno otvorio front prema konzervativnom krilu Katoličke crkve u SAD-u vrlo oštrim izjavama ove nedjelje u intervjuu CBS-ovoj emisiji „60 minuta“, u kojoj je američke konzervativne biskupe opisao kao one koji imaju “suicidalne stavove” jer su zatvoreni “unutar dogmatske kutije”. Pri tome misli na one poput nadbiskupa Salvatorea Cordileonea koji je zabranio Nancy Pelosi, koja je zagovarala pobačaj, primanje pričesti, što je papa u praksi odbacio

Ključne riječi

Komentara 66

Avatar Stradun
Stradun
11:36 22.05.2024.

"Papa je ponovno otvorio front..."? Otvorio je frontu...Nominativ: fronta.

MM
MMarko657
12:15 22.05.2024.

Onako kako je Izabrani narod četrdeset godina lutao do Obećane zemlje, (iako se taj put mogao prijeći i u par mjeseci), tako i Kristova Crkva luta (do sad) 1991 godinu na putu prema Kraljevstvu nebeskome. Važno je ne izgubiti vjeru, treba vjerovati u sakrament svećeničkog reda i nadahnuće Duha u izboru Pape kao i u odlukama koje donosi onaj koji je odabran po nadahnuću Duha, Na putut prema Kraljvstvu Nebesom ćemo nekad i pogriješiti (zgriješiti ili zastraniti) ali ne smijemo zaboraviti da On ne krši obećanja, Njegovi puti nisu naši puti i tek ćemo na kraju shvatiti zašto se nešto trebalo dogoditi baš onako kako se dogodilo.

MP
marinko.przolica
13:08 22.05.2024.

Za one koji ne znaju, dogma je temelj svake vjere: "Izraz dogma generalno se koristi da bi se označio temeljni princip jedne vjere, ili onih filozofski formuliranih uvjerenja koja su postavljena u osnovi datih učenja. Značaj i snaga dogme se ogleda u tome što vjernik odnosno sljedbenik ne smije dovesti u pitanje." Izlaziti izvan dogmatske kutije je krivovjerstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije