Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nabrajao uspjehe HDZ-a

Plenković posjetio Vukovar: Niti jedna druga sredina u Hrvatskoj nema veću i snažniju potporu

U Vukovaru obilježena 33. godina djelovanja Hrvatske demokratske zajednice
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
22.02.2023.
u 18:25

Istakao je kako upravo radi Vlade, koja je stala uz i iza svojih građana, nije biko otkaza i gašenja tvrtki , da sje umirovljenicima pomognuto tri puta kao i da su regulirane cijene plina, nafte i električne energije.

Poslije posjete Osijeku gdje je danas otvoren Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, u pratnji ministara Marije Vučković, Tome Medveda i Marija Banožića, posjetio je danas i Vukovar gdje je imao sastanak s članovima HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije. Bila je ovo prilika da se, kako je rečeno, 33 godine od osnivanja HDZ-a u ovome dijelu Hrvatske, predsjednik stranke sastane sa članstvom te ih osnaži u predstojećim izazovima. Obraćajući se okupljenima Plenković je još jednom podsjetio na neke od projekata koji su realizirani u mandatu ove Vlade posebno ističući otvaranje Pelješkog mosta, ulazak u Eurozonu i Schengen.

Kazao je i kako HDZ kontinuirano u Slavoniji ostvaruje dobre izborne rezultate te da su 4. i 5. izborne jedinice, uz 9. i 10., izborne jedinice gdje HDZ redovito dobiva najveći broj saborskih zastupnika. Bila je ovo prilika i da premijer još jednom podsjeti i na izazove s kojima se Vlada suočavala prošlih godina pri čemu je posebno istakao kako je u vrijeme pandemije korona virusa u održavanje radnih mjesta, spas domaćih tvrtki i slično uloženo 2,5 milijarde eura. Nije zaboravio podsjetiti niti na ulaganja i izdvajanja u Vukovaru rekavši kako se zaboravlja da je za obnovu Vukovarskog vodotornja Vlada izdvojila 2,5 milijuna eura, proglasila 18. studeni Danom posebnog pijeteta, da je bolnica postala Memorijalna bolnica kao i da se ulaže i u sve druge gospodarske, infrastrukturne, zdravstvene i druge projekte.

- Vlada na razne načine pomaže Vukovaru i tako će i dalje nastaviti raditi. Niti jedna druga sredina u Hrvatskoj nema veću i snažniju potporu od Vukovara. To je iz poštovanja i pijeteta prema onima koji su najviše dali za stvaranje neovisne Hrvatske, ali i rad toga jer vodimo brigu i o sadašnjosti, ali i budućnosti Vukovara. Pomažemo i svim ostalim područjima u Hrvatskoj jer se zalažemo za ravnomjeran regionalan razvoj – rekao je Plenković. Istakao je kako upravo radi Vlade, koja je stala uz i iza svojih građana, nije bilo otkaza i gašenja tvrtki, da je umirovljenicima pomognuto tri puta kao i da su regulirane cijene plina, nafte i električne energije.

- Vladine intervencije su bile velike, brze i primjerene. Za tu namjenu izdvojeno je 3,6 milijardi eura. Osigurali smo da imamo dovoljno svega po priuštivim cijenama – istakao je Plenković najavljujući kako se i u ovoj godini nastavlja s novim ulaganjima i projektima.

Napomenuo je kako je Hrvatska poslije pada BDP-a tijekom pandemijske 2020. godine, 2021. godinu završila s rastom BDP-a od 13 posto, a da je prošla godina, prema procjenama, završila sa rastom BDP-a od 6,3 posto što je više od prosjeka EU. Pri tome, kako je rekao, Hrvatska nikada nije imala više zaposlenih i manje nezaposlenih.

- To su postignuća HDZ-a i partnera. Za takve rezultate je trebalo vremena, truda, energije, vodstva, umješnosti i znanja. To je razlika između nas koji radimo i isporučujemo i onih koji kritiziraju samo da bi bili drugačiji. Zato mi stalno obnavljamo povjerenje i dobivamo podršku građana – rekao je Plenković.

VIDEO: Velika tragedija u Sisku: Pijani vozač usmrtio mladog nogometaša (17) na mopedu

 

Komentara 2

ŠV
Švapski
08:23 23.02.2023.

Lijepa simbolika koju premijer ovdje njeguje!

Avatar Grubi
Grubi
01:59 23.02.2023.

To je i Penava govorio dok nije promjenio "pamet poput Zorana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije