Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEMOGRAFSKE BRIGE

Papa Franjo: Pad nataliteta u Italiji je "tragedija"

Papa Franjo
REUTERS
26.12.2021.
u 14:45

U Italiji se prošle godine rodilo 404.892 djece, 15.192 manje nego 2019, objavio je statistički ured ISTAT.

Papa Franjo rekao je u nedjelju da je pad nataliteta u Italiji "tragedija" i upozorio da sve manji broj rođene djece predstavlja prijetnju budućnosti te europske zemlje.

Broj rođenih u Italiji prošle godine je dosegnuo najnižu razinu od ujedinjenja nacije 1861., objavio je u prosincu nacionalni statistički ured. Stopa nataliteta u toj europskoj zemlji u padu je već 12. godinu za redom. 

"Demografska zima je stvarna briga, barem ovdje u Italiji", rekao je Papa u svom tjednom obraćanju ispred Bazilike svetog Petra. 

"Čini se da je puno ljudi izgubilo želju za djecom. Mnogi parovi radije nemaju djece ili imaju samo jedno dijete...To je tragedija...koja je u suprotnosti s našim obiteljima, našom državom i našom budućnošću", rekao je papa Franjo. 

U Italiji se prošle godine rodilo 404.892 djece, 15.192 manje nego 2019, objavio je statistički ured ISTAT. Prošle godine je umrlo 746.146 ljudi, a ukupan broj stanovnika pao je na otprilike 59,3 milijuna. 

ISTAT je dodao da je pad nataliteta nastavljen i ove godine, a pandemiju covida-19 naveo kao jedan od faktora tog pada.

Komentara 2

V0
Vlaskoulicanec3.0
15:17 26.12.2021.

Tko normalan još želi rađati djecu u ovaj kompletno poludjeli svijet?

MX
Mister X
10:16 27.12.2021.

Papa Franjo: Pad nataliteta u Italiji je "tragedija" Naša molitva u tom smjeru dajte pravite sirotinju i mučenike nije oplodila niti jednu ženu ! Ti trikovi po duhu svetome ne pali kao prije više od 2000 godina kada nije bilobilo struje ni puta gdje je bila duboka tama pa se duh sveti mogao prišuljati ! Već razmišljam kako bi bilo da dam po koji dan da se slobodno i Popovi i kardinali pa i Papa angažira u tome proizvodu novih malih novih grješnih duša .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije