Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko nevrijeme

Srbija pod crvenim meteoalarmom: Jaka kiša uzrokovale bujice i odron ceste, padala i tuča veličine oraha

Novi Pazar pogođen je nevremenom, nabujala rijeka Trnavica izlila se iz svog korita,  brojni građani ostali zaglavljeni u kućama
Foto: Elmedin Hajrovic/ATA Images/PIXSELL
1/4
22.05.2024.
u 09:34

U velikoj količini padalina su zaglavile dvije žene s dvogodišnjim djetetom na lokalnoj cesti Vrela-Ljubanje.

Jučer tijekom popodnevnih sati jako nevrijeme je pogodilo u Srbiju. Naime, jaka kiša praćena s tučom je trajala nekoliko minuta u Užicama i u okolici, piše Blic. "Ledenice su bile veličine oraha, padao je jako i intenzivno. Na mom vozilu je od siline nevremena napuklo čak i vjetrobransko staklo. Kako bi spriječili veću katastrofu na vozilu, stali smo na benzinsku postaju dok oluja ne prođe", rekao je jedan od mještana.

Tuča je navodno bila veličine oraha te je u tih nekoliko minuta prouzročila štetu na automobilima, navode svjedoci nevremena. Osim tuče, područje Užica je pogodila i poplava, a snažne bujice uspjele su odnijeti i automobile. 

U velikoj količini padalina su zaglavile dvije žene s dvogodišnjim djetetom u automobilu na lokalnoj cesti Vrela-Ljubanje. Naime, dijete i žene su evakuirali djelatnici Službe za izvanredne situacije MUP-a nakon samo 15 minuta od dojave. 

Jaka kiša i tuča su uzrokovale odron dijela ceste u Novom Pazaru pa su se automobili jedva kretali po toj dionici. Srpski hidrometeorološki zavod izdao je crveni meteoalarm za zapadne dijelove zemlje, posebno za zapadnu Bačku, Srijem, Mačvu i Podrinje. "Vrijeme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzročiti veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne za sigurnost ljudi i životinja", upozoravaju hidrometeorolozi.

POVEZANI ČLANCI:

 

FOTOGALERIJA Jedna od najvećih katastrofa: Pogledajte prizore koji su prije 10 godina šokirali Hrvatsku

Novi Pazar pogođen je nevremenom, nabujala rijeka Trnavica izlila se iz svog korita,  brojni građani ostali zaglavljeni u kućama
1/41
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije