Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJETAR RUŠIO STABLA, ELEKTRIČNE VODOVE...

Posljedice nevremena: Zabilježeno više od 107 tisuća munja, snimljeno kako jedna udara u odašiljač

Nevrijeme u Hrvatskoj
Foto: Luka Batelic/Ivica Galovic/Pixsell
1/11
21.05.2024.
u 22:55

U srijedu se očekuje smirivanje vremena, no za tri regije, zagrebačku, karlovačku i riječku, upaljen je žuti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nevremena

Snažno nevrijeme poharalo je danas unutrašnjost Hrvatske, a najviše štete napravilo je u Osječko-baranjskoj županiji gdje je vjetar rušio električne vodove, krovove kuća te čupao i rušio stabla. Portal Neverin objavio je kako su u posljednja 24 sata zabilježili čak 107 tisuća munja u Hrvatskoj i bližoj okolici. 

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je pak kako su Županijski centri 112 Sisak i Zagreb zaprimili više dojava građana o posljedicama jake kiše i nevremena za zapadni dio Zagrebačke županije te područje Kutine, dok je osječki centar 112 zaprimio više dojava o padu stabala na prometnice, dojavu o padu osobe s krova uslijed vjetra te nekoliko dojava o srušenim i nagnutim stupovima za prijenos električne energije i oštećenju krovova. Nekoliko poziva zaprimili su i Županijski centri 112 Bjelovar, Varaždin, Virovitica, Koprivnica, Vukovar i Čakovec. 

U osječkom ŽC 112 kazali su kako su imali dosta tehničkih intervencija, srušenih stabala i električnih stupova po prometnicama, iz Aljmaša su dobili dojavu o udaru groma i požaru, a puno vatrogasaca je na terenu na različitim intervencijama.

Na željezničku prugu kod mjesta Cret Bizovački palo je nekoliko stabala i električnih stupova, ali su to već uklonili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bizovac. U Ladimirevcima su pak vatrogasci morali uklanjati stablo koje je palo na crkvu.  Nogometni klub Đakovo Croatia na društvenim mrežama je izvijestio da je zbog olujnog nevremena i jakog vjetra, oštećen dio krova na stadionskoj tribini.

Radio Osijek objavio je pak snimku udara groma u odašiljač Borinci. 

U srijedu se očekuje smirivanje vremena, no za tri regije, zagrebačku, karlovačku i riječku, upaljen je žuti meteoalarm zbog mogućih grmljavinskih nevremena. 

- U većini krajeva djelomice sunčano, ali i dalje ne posve stabilno. Mjestimice malo kiše i pljuskovi s grmljavinom koji osobito poslijepodne u unutrašnjosti, a navečer i na sjevernom Jadranu mogu biti izraženiji. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 16, na obali i otocima između 15 i 19 °C. Najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C - prognoza je DHMZ-a za srijedu. 

GALERIJA Nevrijeme na području Samobora

Nevrijeme u Hrvatskoj
1/13

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Nebo iznad Slavonskog broda prije nevremena izgledalo je zastrašujuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije