Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANKETA

Podrška Bidenu na najnižoj razini u dvije godine

U.S. President Biden travels to Wisconsin
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/3
22.05.2024.
u 02:00

Bivši predsjednik Trump ima malu prednost pred aktualnim u ključnim saveznim državama za koje se vjeruje da će odrediti pobjednika.

Podrška američkom predsjedniku Joeu Bidenu ovaj je mjesec pala na najnižu razinu u gotovo dvije godine, izjednačivši se s najnižim postotkom njegovog mandata, pokazala je anketa Reutersa i Ipsosa objavljena u utorak. 

Istraživanje je pokazalo da samo 36 posto Amerikanaca odobrava Bidenov rad, što je pad s 38 posto iz travnja.   Povratak je to na najnižu podršku demokratskom predsjedniku iz srpnja 2022., pola godine prije no što će se Biden na izborima 5. studenoga suprotstaviti republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu. 

Bivši predsjednik Trump ima malu prednost pred aktualnim u ključnim saveznim državama za koje se vjeruje da će odrediti pobjednika. 

Druga anketa Reutersa i Ipsosa pokazala je i da se brojni demokrati ne slažu s Bidenovim odgovorom na izraelsku ofenzivu na Pojas Gaze, što dodatno ugrožava njegove izglede na izborima u studenom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije