Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINUO U LISTOPADU

Detektivi rade na slučaju smrti zvijezde Prijatelja: Ovo su pitanja na koje traže odgovore

FILE PHOTO: Makeshift memorial for actor Matthew Perry in New York
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS
1/4
22.05.2024.
u 07:03

Toksikološki testovi su otkrili da je ketamin, kratkodjelujući anestetik s halucinogenim svojstvima, u Perryjevom tijelu bio u opasno visokim razinama unutar raspona koji se obično povezuje s općom anestezijom koja se koristi u praćenoj kirurškoj njezi, stoji u obdukciji.

Američka policija je objavila kako istražuje okolnosti smrti glumca Matthewa Perryja (54), zvijezde serije “Prijatelji”, koji je u listopadu preminuo od “akutnih posljedica” uzimanja ketamina. Detektivi odjela za umorstva u Los Angelesu i savezni agenti istražuju kako je Perry došao do visoke doze moćnog lijeka ketamina koji je pronađen u njegovom tijelu i za koji je utvrđeno da je uzrokovao njegovu smrt.

Zvijezdu serije "Prijatelji" je 28. listopada pronašao bez svijesti njegov pomoćnik u jacuzziju u njegovom domu u Los Angelesu. Prema izvješću Okružnog ureda za sudsku medicinu Los Angelesa, Perry je umro od "akutnih učinaka ketamina", koji su u kombinaciji s drugim čimbenicima uzrokovali gubitak svijesti i skliznuće ispod vode u hidromasažnoj kadi.

Toksikološki testovi su otkrili da je ketamin, kratkodjelujući anestetik s halucinogenim svojstvima, u Perryjevom tijelu bio u opasno visokim razinama unutar raspona koji se obično povezuje s općom anestezijom koja se koristi u praćenoj kirurškoj njezi, stoji u obdukciji.

VEZANI ČLANCI

Utvrđeno je da je njegova smrt "nesretni slučaj", ali je i dalje pod istragom. Kako je glumac došao do ketamina ili tko mu ga je mogao nabaviti ostala su otvorena pitanja istrage koja je u tijeku.

Matthew Perry godinama se borio s ovisnošću o lijekovima protiv bolova i alkoholu. U svojim memoarima objavljenim prošle godine, povjerio se da je prošao 65 sesija odvikavanja, potrošivši više od devet milijuna dolara. Također je bio podvrgnut nekoliko operacija povezanih s problemima ovisnosti o drogama, uključujući sedmosatnu operaciju debelog crijeva 2018.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije