Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIVLJANJE CIJENA

Novi šok za milijune građana u Njemačkoj, rat će dodatno pogoršati situaciju

Koronavirus u Njemačkoj
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA/PIXSELL
1/2
19.04.2022.
u 08:46

U drugom tromjesečju portal Verivox izračunao je 118 poskupljenja plina od osnovnih opskrbljivača, na čijem se području nalazi sedam milijuna kućanstava. U prosjeku će se tarife povećati za 42,3 posto.

Cijena energenata u Njemačkoj nastavit će rasti. Za mjesec travanj, svibanj i lipanj osnovni opskrbljivači, na čijem se području nalazi 13 milijuna kućanstava, najavili su 166 poskupljenja struje – u prosjeku će tarife porasti za 19,5 posto, piše Fenix magazin. 

Stručnjak za energetiku Thorsten Storck kaže da su se veleprodajne cijene za dobavljače električne energije utrostručile u roku od godinu dana.

Uostalom, EEG doplata više se neće primjenjivati sredinom 2022. godine. No, to će samo malo ublažiti povećanje troškova energije za kućanstva, kaže Storck.

U drugom tromjesečju portal Verivox izračunao je 118 poskupljenja plina od osnovnih opskrbljivača, na čijem se području nalazi sedam milijuna kućanstava. U prosjeku će se tarife povećati za 42,3 posto.

– Svi dobavljači plina u Njemačkoj bore se s povijesno visokim nabavnim cijenama. Rat u Ukrajini i moguće zamrzavanje opskrbe plinom dodatno pogoršavaju situaciju – rekao je Storck. 

Komentara 13

DU
Deleted user
12:40 19.04.2022.

Možda to Nijemce dovede pameti pa sami počnu odlučivati o sebi, a ne da im to radi Zelenski.

AB
abfotokeramika
09:42 19.04.2022.

Definicija za glupost glasi: Raditi nekome štetu a ne imati od toga koristi.

DU
Deleted user
09:35 19.04.2022.

Sve će to Nijemac da izdrži,pa i gore od toga, samo ako mu se objasni da to ima smisla, tj. da će se nakon pobjede dobro i za duži period naplatiti. Nije valjda da je sve to samo zbog Ukrajine, da se hoda po rubu WW3 zbog nečije slobode izbora, demokracije, i tsl. Ne znam, iskreno, ne vjerujem. Sve ovo je borba za resurse, ili ih osvajaš ili ih braniš, a da ih je braniš, osvajao bi ih. Vječita borba, evolucija na djelu, dva ovna na brvnu, samo što je brvno trenutno na prostoru Ukrajine. Narav čovjeka ista je, od prvog dana, jedino je tehnologija otišla daleko,nebitno, ono iskonsko u čovjeku jače je, pa i po cijenu sveopćeg nuklearnog rata,koji samo što, a volio bih da nisam u pravu, nije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije