Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILANOVIĆ KAŽE DA JE

Izrada studije o pelješkom mostu još nije ni započela

pelješki most
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
29.09.2014.
u 07:05

Još se ne zna ni tko će izraditi studiju izvodivosti jer je 2. natječaj još u tijeku

– Strpljivim i diskretnim radom došli smo do toga da je pelješki most, i iz perspektive europskih sufinancijera, postao najizglednija opcija cestovnog spajanja dvaju dijelova Hrvatske.

Prvi natječaj propao

U tijeku je izrada studije izvodivosti, a u sljedećoj godini projekt pelješkog mosta bit će spreman za apliciranje za europski novac i za početak realizacije – kazao je premijer Zoran Milanović prije nekoliko dana u svom govoru o stanju nacije. I pogrešno je rekao jer izrada studije izvodivosti za pelješki most nije još ni započela.

Čak se ne zna ni tko će je izraditi.

Hrvatske ceste još nisu okončale natječaj za izradu te studije. Rok za podnošenje ponuda bio je 19. rujna ove godine, a sad je u tijeku ocjena pristiglih ponuda i odabir najbolje. I to u slučaju da je pristigla barem jedan ponuda.

Studija vrijedna 2,25 mil.

Naime, to je drugi natječaj za studiju izvodivosti pelješkog mosta. Prvi natječaj, objavljen krajem travnja, propao je jer se na njega nije javio nitko.

Procijenjena vrijednost studije izvodivosti pelješkog mosta jest 2,25 milijuna kuna, a trebala bi biti financirana iz fondova EU. Prvi natječaj propao je, prema objašnjenju iz HC-a, jer su bili postavili jako visoke kriterije koji su se trebali zadovoljiti da netko dobije taj posao.

U HC-u žele vrhunske stručnjake za izradu te studije. Onaj tko dobije taj posao, imat će rok od šest mjeseci za dovršetak studije. Stoga je izgledno da bi ona mogla biti gotova sredinom sljedeće godine.

A onda ide na ocjenu Europskoj komisiji koja će odlučiti hoće li i u kojem postotku sufinancirati izgradnju pelješkog mosta.

Komentara 6

PI
pixiee
12:10 29.09.2014.

Bit će izgrađen tek kad sdp ode sa vlasti... jer čisto sumnjam da će oni nešto izgraditi,pošto samo ruše...

MA
malimiš00
12:04 29.09.2014.

Pa normalno da nije ni započela, kad se Milanović šetkara okolo po svijetu...

Avatar mama mia
mama mia
19:30 29.09.2014.

Pa kako su se onda mnogi HDZ-ovci slikali na započetim radovima Pelješkog mosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije