Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽU DA ĆE SE ODRŽATI

Oborena raketa i devet dronova: Teroristi napali sljedeću lokaciju utrke F1

FILE PHOTO: Saudi Arabian Grand Prix
Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
23.03.2022.
u 11:52

Glasnogovornik Arapske koalicije otkrio je da su ''uništili 106 čamaca natovarenih eksplozivom koji su predstavljali prijetnju slobodi plovidbe u južnom Crvenom moru", prema Al Arabiya English. Osim toga, tamošnja protuzračna obrana srušila je devet dronova i jednu raketu

Formula 1 doživjela je težak trenutak. Naime, pred skorašnju Veliku nagradu Saudijske Arabije, tamošnja protuzračna obrana je presrela “neprijateljske letjelice” usmjerene na grad Džedu, koji će inače od petka do nedjelje biti domaćin druge ovosezonske utrke F1.  Prema posljednjim informacijama, tamošnje vlasti prate situaciju, a pobunjeni Huti su u noći izveli napad na civilne objekte.

Tamošnja protuzračna obrana srušila je devet dronova i jednu raketu.  Srećom, nije bilo ljudskih žrtava. Rafinerija nafte u zapadnom gradu Yanbu el-Bahr najteže je pogođena i bila je prisiljena privremeno smanjiti proizvodnju. Također, meta napada bio je terminal za distribuciju naftnih derivata u pograničnom gradu Jizan, benzinska postaja u gradu Khamis Mushait, te elektrana u Džahran al-Janubu. 

Nakon nedjeljne VN Bahreina, ovo je trebao biti drugi korak srednjoistočne etape sezone Formule 1 i to tek drugi puta u povijesti. Dodajmo kako je VN Rusije otkazana zbog Putinove invazije na Ukrajinu.  

Monegaški vozač Charles Leclerc u Ferrariju pobjednik je prve utrke nove sezone svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi Sakhir u Bahreinu. Leclerc je bio najbrži u subotnjim kvalifikacijama, a odličnu vožnju pružio je i u današnjoj utrci ostvarivši treću pobjedu u karijeri nakon što je prve dvije izborio 2019. u Belgiji i Italiji.

Bila je to i prva pobjeda Ferrarija nakon slavlja na Velikoj Nagradi Singapura u rujnu 2019. godine.

Sjajan dan za talijansku momčad upotpunio je Carlos Sainz koji je završio drugi, a na postolje se popeo i Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

MU
Marko_Ursic
13:48 23.03.2022.

opet amerikanci smrde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije