Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FORMULA 1

Nova sezona, sve po starom: Nepobjedivi Max Verstappen slavio u Bahreinu na startu sezone

REUTERS/Rula Rouhana
02.03.2024.
u 18:06

Na stazi Sakhir je svjetski prvak nakon odličnog starta odjurio i vodio od starta do cilja

Nizozemski vozač Formule 1 Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je prve utrke sezone Svjetskog prvenstva za Veliku nagradu Bahreina.

Na stazi Sakhir je svjetski prvak nakon odličnog starta odjurio i vodio od starta do cilja, a najviše mu se približio momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je treće mjesto pripalo Španjolcu Carlosu Sainzu Jr. (Ferrari). Nizozemac je zaradio i dodatni bod jer je imao najbrži krug.

Verstappenu, trostrukom uzastopnom svjetskom prvaku, ovo je druga pobjeda u Bahreinu i ukupno 55. u karijeri, čime je treći u poretku svih vremena. Na vrhu sa 103 pobjede je Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) koji je danas zauzeo sedmo mjesto.

Iako su kvalifikacije u petak bile mnogo tijesnije nego što su predviđali stručnjaci Formule 1 nakon testiranja, utrka je potvrdila dominaciju Red Bulla još jednom dvostrukom pobjedom.Ova pobjeda bila je 114. Red Bullova otkad su stigli u Formulu 1 prije 20 godina, došavši tako na četvrto mjesto na listi svih vremena.

Najveći gubitnik je Britanac George Russell (Mercedes), koji je držao drugo mjesto, a potom su ga prestigli Perez, Sainz Jr. i Monežanin Charles Leclerc (Ferrari). Bodove su još osvojili Britanci Lando Norris (McLaren), Hamilton, Australac Oscar Piastri (McLaren), Španjolac Fernando Alonso i Kanađanin Lance Stroll (obojica Aston Martin).

Sljedeća utrka je naredne subote za VN Saudijske Arabije u Jeddahu.

Komentara 1

Avatar volim fritule
volim fritule
18:22 02.03.2024.

sezona gotova poslije prve utrke , pitanje samo jel če Max sve pobijediti ili možda jednu ne a za razliku od prošle sezone Ferrari drugi , Mercedes treći , McLaren pa Aston Martin

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije