Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreće Formula 1

Hamilton lovi osmi naslov prvaka, Verstappen favorit, velike promjene na bolidima

storyeditor/2021-11-13/PXL_PA_061121_90530992.jpg
James Moy
20.03.2022.
u 13:08

Na rasporedu su ove sezone 23 utrke, a prva je već spomenuta VN Bahreina koja kreće danas od 16 sati na stazi u Sakhiru, uz izravan prijenos na SportKlubu.

Velikom nagradom Bahreina danas počinje sezona Formule 1. Sezona u kojoj nas čekaju velike promjene u dizajnima bolida, odnosno aerodinamici, zbog čega bi se trebala bitno olakšati pretjecanja, pa tako i povećati uzbuđenja na stazi.

Vozit će se 23 utrke

Nakon prošlogodišnje uzbudljive završnice prvenstva, poslije koje je ostalo i puno repova, a Hamilton je čak i prijetio da će otići iz Formule 1 zbog nepravde koja mu je, po njegovim tvrdnjama, učinjena, ove sezone opet bi se bitka za naslov trebala voditi između dva ista aktera, aktualnog prvaka Maxa Verstappena i doprvaka Lewisa Hamiltona. Prema kladionicama, a i rezultatima testiranja bolida uoči sezone, Verstappenov Red Bull odradio je puno bolji posao i favoriti su u startu sezone, a probleme Mercedesa u petak je potvrdio i Hamilton.

– Trenutačno smo u zaostatku, imali smo dosta problema, ali vjerujem da ćemo ih uspjeti riješiti što prije. Što se tiče repova iz posljednje utrke prošle sezone, to sam ostavio iza sebe. Imao sam neki dan sastanak sa šefovima F1, zaključili smo da je bitno da je naš sport najpošteniji mogući i da radimo na tome – rekao je Hamilton, koji će loviti osmi naslov, čime bi prestigao Schumachera, s kojim dijeli prvo mjesto, s po sedam naslova.

U uspjeh ove sezone vjeruju simpatizeri Ferrarija. Nakon odličnih rezultata testiranja očekivanja od Ferrarija su velika, a Charles Leclerc i Carlos Sainz sada moraju potvrditi taj optimizam navijača.

Na rasporedu su ove sezone 23 utrke, a prva je već spomenuta VN Bahreina koja kreće danas od 16 sati na stazi u Sakhiru, uz izravan prijenos na SportKlubu.

Borac za ljudska prava

Hamilton, inače poznati borac za ljudska prava, imao je hrabrosti osvrnuti se na kršenje ljudskih prava u Bahreinu. Ahmed Ramadhan, 12-godišnji sin osuđenika na smrt Mohameda Ramadhana, poslao je Hamiltonu crtež njegova bolida, a vozač je pozvan da intervenira u pitanjima prava u Bahreinu. Hamilton je na to rekao: – Često primam pisma od onih koji pate i koji imaju te tragične priče. Svijet i ljudska prava su u velikom neredu, mi sportaši moramo što više upozoravati na to.

 

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kažemja
13:50 20.03.2022.

Nisu 23 utrke nego 22 ,jer je Rusija otkazana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije