Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WILLEM DAFOE

Glumac šokirao: 'Bio sam u kontaktu s Van Goghovim duhom'

Willem Dafoe
Foto: REUTERS
1/3
04.09.2018.
u 10:51

- Na rukama smo imali bijele rukavice i oprezno smo prelistavali bilježnicu sa skicama, a onda me u jednom trenutku Julian zgrabio za ruku i udario njome po jednoj od skica. Bilo je to kao u 'Egzorcistu - kazao je Dafoe

 Dok se pripremao za ulogu Vincenta Van Gogha u novome filmu "At Eternity's Gate" o slavnome francuskom slikaru, glumac Willem Dafoe napravio je nešto zbog čega bi kustosi muzeja u Arlesu još dugo mogli imati noćne more. 

Dok je s Julianom Schnabelom, redateljem filma, ujedno i slikarom, prelistavao "izgubljenu" bilježnicu s Van Goghovim skicama iz Arlesa, Schnabel ga je pogledao kao da je opsjednut, ispripovijedao je Dafoe. 

- Na rukama smo imali bijele rukavice i oprezno smo prelistavali bilježnicu sa skicama, a onda me u jednom trenutku Julian zgrabio za ruku i udario njome po jednoj od skica. Bilo je to kao u 'Egzorcistu'. Julian je zapravo pokušao obaviti transmisiju, uspostaviti vezu između mene i Van Gogha... i čini se da je uspjelo - ispripovijedao je glumac. 

I premda se oko autentičnosti bilježnice s Van Goghovim skicama lome koplja, Dafoe je uvjeren da je ona originalna. 

I on i Schnabel, slikar neoekspresionizma koji je slavu stekao osamdesetih godina prošlog stoljeća svojim "slikama na tanjurima", pri čemu je koristio razbijene keramičke ploče, na poznatom su terenu kad je riječ o filmovima o neobičnim i tragičnim sudbinama velikih umjetnika. 

Dafoe se morao uhvatiti u koštac s demonima Paola Pasolinija, velikoga talijanskog redatelja, kojeg je glumio u istoimenom filmu Abela Ferrare iz 2014., a Schnabel je snimio film "Basquiat" o tragičnom životu slikara Jeana Michela Basquiata, njegova velikog prijatelja.

Pogledajte video: Izabrali smo 10 najseksi Hrvata

 

Ključne riječi

Komentara 5

GV
golub Vaso
11:17 04.09.2018.

Defoe je bio dobar u platoon, poslije toga puno lutanja.

SJ
Samo ja
17:01 04.09.2018.

u nas od 1980g kad je otisao vrhovni komadant šepo,od tad orgijaju nas leftardi i to bolesno na javi.

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
10:56 04.09.2018.

Glumac šokirao: 'Bio sam u kontaktu s Van Goghovim duhom, jedina tri predstavnika poštenih hrvata i duhom osudenog haškog robijaša koji je tvrdio da je nevini vitez jer njegovi štovatelji na balkanu bajke ganjaju i laži sanjaju '

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije