Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
javio se i Stanković

Dok je gostovao na HRT-u, bivšem časniku JNA devastirali radionicu: 'Zločinci su uništili i pokrali sve što su mogli'

Foto: Facebook, Screenshot/HRT
1/12
16.03.2022.
u 11:00

Amir Reko najpoznatiji je po tome što je 1992. spasio živote 45 civila bosanskih Srba, a o nemilom događaju proteklog vikenda javnost je obavijestio putem svog Facebook profila. Vijest je na službenoj Facebook stranici emisije "Nedjeljom u 2" podijelio i Aleksandar Stanković uz ironičan opis: "Pa ti gostuj."

Amir Reko (59), ugledni poslovni čovjek te bivši časnik JNA, a potom i Armije BiH, prošle nedjelje gostovao je u emisiji  ''Nedjeljom u 2'' kod Aleksandra Stankovića, a dok je on bio u Zagrebu, nepoznati počinitelji devastirali su njegovu radionicu u BiH.

Reko je najpoznatiji je po tome što je 1992. spasio živote 45 civila bosanskih Srba, a o nemilom događaju proteklog vikenda javnost je obavijestio putem svog Facebook profila.

– Dok sam bio u Zagrebu, u ovih nekoliko dana zločinci su mi uništili i pokrali sve što su mogli. Od 25 mašina, ostali su samo kosturi. Počupano, izvađeno i uništeno. Policija je sve to evidentirala i fotografirala. Otpad će sutra pokupiti mašine. Ovo ni najveći neprijatelj ne bi napravio. Danas sam imao tužan dan", napisao je Amir uz fotografije koje je podijelio na svom profilu.

U komentarima su mu se odmah javili brojni pratitelji koji nisu štedjeli grube riječi na račun počinitelja.  "Jadno da jadnije ne može biti", "Ovo je slika društva u kojem živimo, prava tragedija", "Sramota", "Tužno je da postoje takvi ljudi", "Nemam riječi, baš mi je žao", pisali su pratitelji koji su osudili ovaj događaj. Vijest je na službenoj Facebook stranici emisije ''Nedjeljom u 2'' podijelio i Aleksandar Stanković uz ironičan opis: 'Pa ti gostuj'.

Foto: Facebook Leo Nicolier

Inače, Amir je kod Stankovića gostovao u jeku ratnih zbivanja u Ukrajini, a i sam je na svojoj koži doživio ratna stradanja. Svoje veliko srce pokazao je 25. srpnja 1992. godine kada je odbio izvršiti zapovijed da pobije zarobljene srpske civile i vojnike iz sela Bučje kod Goražda. Taj njegov ljudski čin ima dodatnu težinu kad se zna da su samo tri dana prije toga srpski vojnici ubili i zapalili njegovu majku Azizu i još šest članova njegove obitelji u selu Gudelj. O tome je govorio i kod Stankovića.

– Bilo mi je svejedno hoću li biti ubijen od granate ili neću. Pitao sam se što sam ja u životu zgriješio da se to dogodilo. Ostavši u Goraždu, ja sam na neki način žrtvovao svoju majku. Došli su izrodi iz reda srpskog naroda, ona je pekla kruh, i natjerali su je u podrum jedne kuće nakon čega su ih sve žive zapalili. Oni su pokušali izaći živi. Nisu uspjeli. Počinitelji se znaju, jedan od tih neljudi preziva se Kunarac, pod nadimkom "Žaga", osuđen je za ubojstvo šest osoba, a on je ubio 36 osoba. Jedan od drugih živi u Kanadi, zove se Vladović Nenad – rekao je Reko.

Zbog ovog postupka Amira Reku ugledni intelektualci iz Srbije i Bosne i Hercegovine nominirali su za Nobelovu nagradu za mir. Ova vijest koja je objavljena potkraj prošle godine iznenadila je mnoge u Bosni i Hercegovini, ali i u regiji.

VIDEO Ivana Pezo Moskaljov: "Jako mi laska nominacija za Večernjakovu ružu"


 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
11:48 16.03.2022.

Nema časti ni časnika u jna....samo oficiri.

Avatar Idler
Idler
12:21 16.03.2022.

Gdo se sa Stankovićem druži...

Avatar MK3
MK3
12:52 16.03.2022.

Kome je nečasnik JNA spasio život u Dom Žale i Vukovaru? Nije rat tek u Foči počeo - do onda se pravio blesav...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije