Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kalinić o dramatičnoj noći

'Žena je vikala: Spasite mi muža. Muškarac je bio u nesvijesti, vukao sam ga'

Foto: PIXSELL
1/6
26.12.2019.
u 10:59

Otišao sam po plinsku masku i kacigu u automobil, popeo se gore spustio gospođu i otišao po njezinog supruga, ispričao je Pavle Kalinić

Požar kuće na lokaciji Rebar 66 buknuo je oko 1,20 sati. Upućeno je šest vozila iz Javne vatrogasne postrojbe i dva vozila Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Sve se to događalo u susjedstvu pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića. On i nekolicina susjeda odmah su priskočili u pomoć nesretnim supružnicima čija je kuća gorjela. 

"Sinoć je moj sin primijetio požar, baš je pripremao neku maketu za faks i vidio je požar. I ostali susjedi su već primijetili da gori. Uzeo sam aparat za gašenje. Uspio sam ga upotrijebiti, no vatra se rasplamsala.Gospođa je bila na balkonu i vikala: 'Spasite mi muža', susjedi su mi dodali ljestve, popeo sam se gore, utrčao, no nisam uspio naći gospodina.

Otišao sam po plinsku masku i kacigu u automobil, popeo se gore spustio gospođu i otišao po njezinog supruga. Vukao sam ga dolje, čovjek je bio u nesvijesti. Kad sam već bio kod vrata pojavili su se vatrogasci i pomogli mi ga iznijeti van. Odmah ga je Hitna prebacila ne Rebro, i sada se nalazi na intenzivnoj, njegova supruga je puštena", ispričao nam je Kalinić.

Policija je kratko izvijestila da je oko 1.15 sati u Maksimiru u Ulici Rebar iz zasad neutvrđenog razloga izbio požar kuće. U trenutku izbijanja požara u kući se nalazio 59-godišnji vlasnik i 59-godišnjakinja, kojima je zbog udisanja dima liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb. Očevid će se obaviti danas. U požaru je spašen i jedan pas, dok je drugi uginuo.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar comandante
comandante
11:38 26.12.2019.

ljudi su imali sreću da je Bandićev specijalac bio u blizina sa maskom u autu i specijalnom plaćom od 15000 kn u specijalnoj, izmišljenoj službi za njega i slične poslušnike

ZG
zgenije
11:48 26.12.2019.

Obzirom na arhitekturu i boju kuće idealni scenarij bio bi da je nakon spašavanja stanara kuća izgorila do temelja.

Avatar Hazl113
Hazl113
11:50 26.12.2019.

Sada će pod hitno partizančina dobiti odlikovanje od Bandića i Kolinde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije