Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvonimir Novosel

Vječno drugi čovjek napokon postao prvi čovjek Jastrebarskog

'11.06.2013.Jastrebarsko-Zvonimir Novosel, gradonacelnik Jastrebarskog. Photo: Boris Scitar/Vecernji list'
'Boris Scitar/Vecernji list'
Autor
Mateja Šobak/VLM
14.06.2013.
u 20:11

Nastavljaju se već započeti projekti poput pretvaranja vojarne u niskoenergetsko naselje, uz perivoj obnovit će se i dvorac Erdödy...

"Vječno drugi čovjek Jaske", kako su znali reći za Zvonimira Novosela, zamjenika gradonačelnika od 2001. godine, napokon je sjeo u prvu fotelju grada.

Očekivana pobjeda

Iako je dužnost gradonačelnika obnašao od lipnja prošle godine, kad mu je mjesto prepustio Mihael Zmajlović postavši ministrom okoliša, ove godine prvi put izabran je službeno, i to već u prvom krugu izbora, sa 56 posto glasova birača.

– Ne bih htio ispasti bahat, ali mogu reći da sam očekivao pobjedu. Mislim da su građani prepoznali moj dosadašnji rad i zato mi dali povjerenje odmah u prvom krugu – priznao je novi gradonačelnik Jastrebarskog, SDP-ovac Zvonimir Novosel čija stranka ima i većinu u Gradskom vijeću. "Najperspektivniji grad u Hrvatskoj" u sljedeće će četiri godine, najavljuje gradonačelnik, nastaviti s već započetim projektima, a iz fondova Europske unije pokušat će izvući novac za još neke važne projekte.

Jaskanska obilaznica

– Za područje bivše vojarne napravit će se projektna dokumentacija za niskoenergetsko naselje i time ćemo postati pilot-projekt i model države kako rješavati slične "probleme". Glavna ideja je proizvodnja tzv. jaskanskih kuća koje će biti drvne građe – objasnio je gradonačelnik te najavio obnovu dvorca Erdödy već sljedeće godine, dok je uređenje perivoja u punom jeku. Pri kraju je i jaskanska obilaznica, a sagradit će se i niskoenergetski vrtić te škola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije