Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okrugli stol u HOK-u

Kosor: Zagovarat ću obrtničke interese u Vladi

slika12
Arhiva VL
22.03.2010.
u 11:39

- Od svojih suradnika tražim brzo rješavanje problema, a mogu vam odmah konkretno reći kako u borbi protiv sive ekonomije imate moju apsolutnu potporu, rekla je Kosor obrtnicima

- Vlada je u proteklom razdoblju već prihvatila neke inicijative Hrvatske obrtničke komore, poput prilagodbe Zakona o zabrani pušenja, a ovim vam putem mogu poručiti i kako ćemo ozbiljno razmotriti sve zaključke i poruke s današnjeg skupa te se za mjesec dana ponovno naći da vidimo do kuda smo dogurali, rekla je premijerka Jadranka Kosor u HOK-u na danas održanom okruglom stolu pod nazivom Poslovanje obrtnika u doba gospodarske i financijske krize.

Kosor je dodala kako je svjesna toga da pojedini dobri projekti zapnu u provedbi, poput problema poslovnih prostora u vlasništvu države, no kako to nije nikakav izgovor te kako neće dopustiti da nešto "stoji u ladici" i čeka beskonačno na odgovor Vlade. 

- Od svojih suradnika tražim brzo rješavanje problema, a mogu vam odmah konkretno reći kako u borbi protiv sive ekonomije imate moju apsolutnu potporu, rekla je Kosor istaknuvši kako će biti zagovarateljica obrtničkih interesa u Vladi. Osvrnula se i na dosadašnje mjere koje je Vlada poduzela kako bi se kriza i recesija umanjile, naglasivši kako je upravo zbog važnosti obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u hrvatskom gospodarstvu i ove godine predviđeno 326 milijuna kuna za potpore te se namjerno nije išlo u rezanje i smanjivanje sredstava.

Otvarajući skup, Mato Topić, predsjednik HOK-a, istaknuo je kako obrtnici podržavaju premijerkine napore, no gledajući u cjelini, nisu zadovoljni dosad učinjenim.

- Obrtništvo je teško podnijelo dosadašnji tijek krize, a naznaka za optimizam nema. U prošloj godini broj radnika u obrtu smanjen je za više od 26 tisuća, a u prvim mjesecima ove godine za dodatnih 9 tisuća, rekao je Topić, dodavši kako se ozbiljnost situacije očituje i u 37 tisuća insolventnih obrtnika, odnosno onih čiji su računi blokirani, a čije nepodmirene obveze prelaze 5 milijardi kuna.

Kao glavne probleme poslovanja obrtnika Topić je istaknuo sivu ekonomiju, visoke poreze, neadekvatno financiranje obrtništva, poslovne prostore te probleme financijske nediscipline odnosno nelikvidnosti.

Komentara 9

JA
jankoprekobrda
15:31 22.03.2010.

rezultati njenog zagovaranja i rada su vise nego ociti; savki dan se zatvara po desetak obrta i malih firmi.

US
Uman SS
21:17 24.03.2010.

Jaco nemoraš ti zagovarati obrtničke (moje) interese nek mi plati kaj mi je država dužna !!!

FT
franjo.tahi
13:34 22.03.2010.

Rekla,kazala.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije