Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZET

Đaci zbog rebalansa ostaju bez pokaza?

dubravko baričević
Marko Čubrilo/VLM
12.07.2010.
u 19:03

Upitne su subvencije karata najosjetljivijih socijalnih skupina u gradu. Mogući nedostatak novca ZET će pokušati nadoknaditi, pa i naplaćivanjem školarcima.

Uoči sutrašnjeg odlučivanja o rebalansu gradskog proračuna o subvencioniranom prijevozu pitali smo v. d. direktora ZET-a Dubravka Baričevića, koji nam je objasnio koje su moguće posljedice. Za subvencije bi tako mogle ostati zakinute i one najosjetljivije socijalne skupine.

Upitne i plaće?

– Grad je precizno naveo da se smanjuju sredstva subvencija. Grad bi nama trebao reći od kojih subvencija odustaje. Hoće li odustati od kategorije invalida, umirovljenika, đaka... ZET ne radi besplatno. Prema tome, ako više nema novca za subvencije, onda možemo reći da ćemo od sutra đacima početi naplaćivati prijevoz – jasan je bio Baričević, koji se nada kako će se takva situacija ipak izbjeći.

– Vjerojatno su upitne i plaće ako se došlo do takva iznosa koji se mora pokriti rebalansom. No, ZET nije problem. Vjerujem da radom možemo pokriti svoje troškove, i to ćemo i dokazati, samo neka nam se pruži prilika – tešku ekonomsku situaciju objašnjva direktor podružnice s više od 4000 zaposlenika.

Naplatit će đacima

– Način izlaska iz krize nije u stalnom rezanju, nego u povećavanju prihoda. Ako nam se subvencije smanje, nećemo ostati bez tog novca, već ćemo uslugu naplatiti od đaka ili neke druge skupine – konkretan je Baričević. Naime, ZET si ne može dopustiti prihode koji neće pokriti njihove troškove.

Komentara 15

DU
Deleted user
20:24 12.07.2010.

Napokon će tramvaji biti mjesto u kojima će se normalni ljudi moći voziti.Od ovih penzića,drgeraša,alkića i klošara više se nije dalo izdržati.Bandić ukida što je i dao.Ionako su mu šanse ravne nuli na idućim izborima pa se na ovaj način osvećuje izbornoj bazi.

TO
tor
20:32 12.07.2010.

bravo dubravko,kratko i jasno ! uslugu koju koristiš, moraš i platiti! postalo je normalno da se sve plača,ali gradski prijevoz može i badava. pa svi koji bi badava, nek uđu u konzum, uzmu robu i ne plate. pa da vidimo gdje pas pišu nosi!!!!!

NI
nikola1975
23:13 12.07.2010.

samo mi nije jasno na osnovu čega je ovaj iračunao da je ekonomska cijena karte 15 kuna. Ali bilo bi super da poskupe karte pa da onda odu u štrajk mislim da bi ovaj put dobili nogu u guzicu a ne potporu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije