Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasila se i Vlada

Ured predsjednice o Radeljiću: O njegovom odlasku razgovarali su nekoliko puta

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.12.2019.
u 13:55

Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta, priopćeno je iz Ureda predsjednice

Ured predsjednice reagirao je na istup bivšeg savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović za unutarnju politiku, Mate Radeljića, koji se oglasio nakon što su se njegove smjene dotaknuli u sinoćnoj debati.

Radeljić je aktualnu predsjednicu optužio da je 'javno lagala i obmanjivala hrvatsku javnost'.

– Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nema potrebe dodatno komentirati slučaj njezinog bivšeg savjetnika Mate Radeljića. Predsjednica je višekratno, u javnim nastupima, ponovila kako od g. Radeljića nikada nije tražena ostavka putem službi te da su o njegovom odlasku razgovarali nekoliko puta. Napominjemo kako predsjednica sama bira i razrješuje svoje savjetnike – priopćila je glasnogovornica predsjednice Ivana Crnić.

Radeljić je, podsjetimo, optužio Grabar-Kitarović da je lagala u debati na RTL-u kada je rekla da kod njegove smjene nije zloupotrijebila Sigurnosno-obavještajnu agenciju (SOA). Radeljić je ustvrdio da je predsjednica zloupotrijebila SOA-u kako bi ga prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući njegovo buduće djelovanje. Naveo je i da mu je Grabar-Kitarović, nekoliko dana nakon njegova razgovora s agentom SOA-e, osobno priopćila da je premijer Andrej Plenković "od nje tražio da ga smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore".

Glasnogovornik Vlade Marko Milić je tu Radeljićevu izjavu nazvao još jednom u nizu laži ubačenih u medijski prostor, naglasivši da premijer nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika.

"Teza da je 'Plenković od Kolinde Grabar-Kitarović tražio da smijeni Matu Radeljića i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore' još je jedna u nizu laži ubačenih u medijski prostor, od onih koji kontinuiranim ponavljanjem takvih difamacija djeluju kao da priželjkuju povratak Zorana Milanovića na vlast. Predsjednica Republika sama bira i razrješuje svoje savjetnike. Predsjednik Vlade nikada nije utjecao ni na postavljanje niti na razrješenje predsjedničinih savjetnika", rekao je Milić Hini upitan za komentar Radeljićeve izjave.

Komentara 18

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:50 02.01.2020.

Krenula je s javnim izbjegavanjem Milana Bandića. Nakon onog javnog ponižavanja i ulizivanja s rođendanom, tortom i pjevanjem Milanu Bandiću, izgleda da je shvatila da Bandić neće donijeti glasove a i u Hercegovini su se bolje organizirali pa Bandić više šteti nego koristi. Sad ga treba odmaknuti a kasnije će biti opet sve po starom. Sam Plenković ali i desno krilo u HDZ-u koje Suverenisti smatraju za izdajnike desne ideje, u slučaju pobjede Kolinde Grabar Kitarović bit će 5 (pet) godina kao debeli glineni golubovi na Kolindinoj streljani. Ona će moći kazati što god hoće i to će raditi bez ikakvog sustava, jer drugi je i konačni mandat pa nema što izgubiti. I ići će zahtjevi za razne ustupke. Možda Kitarović dođe na čelo braniteljske udruge? Tko zna gdje njezina mašta može ići. Tako da su Plenković i HDZ-ovo desno krilo na streljani, i dobit će svoje jedan po jedan, osim onih koji se ne sklone kod Škore. Najbolje rješenje će biti za Plenkovića bijeg u EU strukture a Kolinda će biti svaki dan u medijima i na televiziji. Vidjet će i oni koji su pisali o njezinim liposukcijama, o ljubljenju s Vučićem, o njezinom bliskom odnosu s Mamićem i Klemom ali i pomilovanju direktora Croatiabus-a s kojim je lijepo surađivala u godinama svog početka u politici. Bit će to puno posla oko onih koji su negativno pisali o njezinom prilježnom grljenju s polugolim nogometašima u zapahnutoj svlačionici. A gospođa Bušić će ići ravno u ured Predsjednice. I svi trebaju biti kuš. Kolinda je kraljica!

LI
lipica
15:54 31.12.2019.

Ala neko debelo laze!

BB
bruna_bruna
14:00 31.12.2019.

Ona jadna ne zna ko joj glavu nosi. Ah da ..Plenki, zna se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije