Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački nadbiskup

Bozanić čestitao Milanoviću: Izražavam najbolje želje za visoku dužnost koja Vam je povjerena

Josip Bozanić i Zoran Milanović
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
09.01.2020.
u 14:44

"Crkva poštuje zauzimanje onih koji se radi služenja ljudima posvećuju dobru države. To djelovanje, kojim se preuzima teret ne lake odgovornosti, plemenito je i zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva"

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je uputio čestitku izabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Čestitku u nastavku prenosimo u cijelostI:

Cijenjeni gospodine Milanoviću!

Kao zagrebački nadbiskup čestitam Vam na izboru za predsjednika Republike Hrvatske te izražavam najbolje želje za visoku dužnost koja Vam je povjerena.

Crkva poštuje zauzimanje onih koji se radi služenja ljudima posvećuju dobru države. To djelovanje, kojim se preuzima teret ne lake odgovornosti, plemenito je i zaslužuje ohrabrenje i suradnju svih članova i sastavnica društva. Iako su ciljevi Crkve i države različitoga značenja i premda su obje svaka u svom poretku samostalne u djelovanju, one su ipak s različitih naslova u nas uglavnom u službi istih ljudi te su pozvane na suradnju i dijalog da bi se u hrvatskom društvu promicala sloga i pravda, mir i napredak. Taj dijalog teži jačanju međusobnog poštovanja i razumijevanja kao i sprječavanju ili ispravljanju eventualnih nesporazuma, imajući uvijek pred sobom iste interese, a to su ljudi, napose oni najugroženiji, kao i zajedničko dobro.

Izborom za predsjednika povjerena Vam je časna i odgovorna služba koja uključuje brigu za boljitak hrvatskoga naroda i svih građana naše Domovine. Na općeprihvaćenom i čvrstom temelju hrvatskog identiteta, što ga obilježava bogata tradicija prožeta kršćanstvom, moguće je bez bojazni i ugroženosti njegovati slobodu i ljepotu razlika u mišljenjima, pogledima i stvaralačkom življenju te otvorenost za suradnju i prijateljstvo sa svim narodima.

S tim mislima, gospodine izabrani Predsjedniče, zazivam Božji blagoslov na Vas i Vašu službu te zagovor Blažene Djevice Marije, koju naši pradjedovi nazvaše »Fidelissima Mater Advocata Croatiae – Najvjernija Majka Odvjetnica Hrvatske«.

Komentara 4

FI
fiberglas
16:04 09.01.2020.

Ohohooo...nije Bozo prvi. Prvi je to ucinio njegov sef, Puljic, predsjednik biskupske konferencije nadbiskup Puljic. A pazi sad ovo, popovi u Milanovicu vide veceg domoljuba i posljedicno za HR vaznijeg od bledolikog Plenkya. Jednom rjecju ne vide u njem opasnost koju vide esaloni hadezovaca orjentiranih na vasu, plenkya, sovu, njonju itd...hahaha! To boli! A posebno se to dotikavle onog otrova na vinkovackoj televiziji, one otrovne plavke i njenih pasdarana koji svaki dan sibaju iz verbalnih vbr-ova i haubica tutta forza! Sveudilj natjecuci tko ce vise popljuvat i izvrijedjat novoizabranog predsjednika. A na zivce idu i palamudani iz sdp-a, poput rajka ostojica na n1. Ako sam glasao za Milanovica, 99% to ne znaci da cu povjerenje na parlamentarnim izborima dati njima, sdp-u. Zapraf, sanse su 0%. A 0% ide i hadezenjarama. Hdz=sdp.

Avatar 2222
2222
15:45 09.01.2020.

Vidi ti njega stari prijatelj SDP-a.

Avatar Ada
Ada
07:47 10.01.2020.

Na Kolindu nije zazvao Božji blagoslov. Zanimljivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije