Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

SDP najavio pobjedu i na parlamentarnim izborima. Odabrali koordinatore po jedinicama

Nikša Vukas
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
09.01.2020.
u 17:51

Vukas je istaknuo kako je SDP potpuno spreman za preuzimanje odgovornosti u Hrvatskoj. Najavio je kako su na današnjoj sjednici napravili prvi korak za to i odabrali koordinatore za parlamentarne izbore po izbornim jedinicama i da im predstoji osnivanje izbornog stožara.

Na sjednici predsjedništva SDP-a odabrani su koordinatori za parlamentarne izbore po izbornim jedinicama, te su najavili kako SDP predstoji osnivanje izbornog stožara. 

- Nakon uspjeha na europarlamentarnim izborima i uspjeha našeg kandidata na predsjedničkim, SDP je danas započeo put prema novoj pobjedi, onoj na parlamentarnim izborima, koja će hrvatskim građanima donijeti dugo očekivane promjene - rekao je nakon sjednice predsjedništva SDP-a glavni tajnik stranke Nikša Vukas. 

Vukas je istaknuo kako je SDP potpuno spreman za preuzimanje odgovornosti u Hrvatskoj. Najavio je kako su na današnjoj sjednici napravili prvi korak za to i odabrali koordinatore za parlamentarne izbore po izbornim jedinicama i da im predstoji osnivanje izbornog stožara. 

- Naš program i naši ljudi su najveći kapital s kojim idemo na parlamentarne izbore - istaknuo je Vukas te naglasio kako će se boriti za socijaldemokratske i europske vrijednosti.

Vukas će biti koordinator za prvu izbornu jedinicu, za drugu Rajko Ostojić, koordinator za treću izbornu jedinicu je Željko Kolar, za četvrtu Domagoj Hajduković, za petu Vinko Grgić, za šestu Davorko Vidović, za sedmu Zlatko Komadina, osmu Erik Fabijanić, devetu Franko Vidović i desetu Arsen Bauk.

- SDP je okupljen oko zajedničkog cilja i vodimo se načelima antikorupcije i antifašizma te vrijednostima koje će našem društvu donijeti jednakost, pravednost i napredak. Naša najveća snaga su ljudi, konstantno smo na terenu, znamo koji su njihovi problemi i potrebe, kazao je Vukas. 

On je siguran kako će većina građana ponovo odabrati živjeti u dobrom društvu i normalnoj državi.  

- Već imamo formirane savjete za sva bitna područja koji su sastavljeni od stručnih, profesionalnih i najboljih stranačkih kadrova te su u nekoliko godina proizveli brojne zakonske prijedloge i inicijative, koje ćemo provesti kad dođemo na vlast - izjavio je glavni tajnik SDP-a.  

Osvrnuo se i na predsjedničke izbore na kojima je upravo pobjedio kandidat SDP-a Zoran Milanović. 

- Stranka je podržala Milanovića i dala mu svu potrebnu potporu, od tehničke i operativne, preko financijske do iskrene i bezrezervne javne podrške”, istaknuo je Vukas uz dodatak kako su u kampanji sudjelovali najistaknutiji ljudi, zastupnici, članovi i volonteri, što je značajno doprinijelo rezultatu Zorana Milanovića. Sa Zoranom Milanovićem kao predsjednikom Hrvatska konačno kreće u smjeru koji je normalan i progresivan, a taj trend nastavljamo pobjedom na parlamentarnim izborima”, zaključio je glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas.

Video: Govor predsjednika SDP-a: Bernardić se rasplakao

Komentara 25

AN
antonelić
18:19 09.01.2020.

najvažniju podršku milančetu je dala anka mrak taritaš ... ona ima težinu ...

BR
Brontops
21:00 09.01.2020.

Plenkovic i Maric su za SDP onl sto su Messi, Ronaldo, Modric, Ibrahimovic, Casillas, Carlos, Ronaldinho u istoj momcadi protiv bilo koje druge momcadi. To je cinjenica! Druga stvar je sto ce biraci sebi izabrati.

PR
prajdali100
18:59 09.01.2020.

Sasvim pristojno,sasvim korektno,molim dežurnog administratora da me na neki obavjesti zašto sam 7 dana bio blokiran !!!! Što sam to vulgarno napisao !? Nekoga uvrijedio !!!? Ili je to uoči izbora bilo " preventivno" !!? Zaista ne znam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije