Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renata Margaretić Urlić

Tko je savjetnica predsjednice koja je zatražila prekid debate?

Renata Margaretić Urlić
Foto: Miranda Cikotić/PIXSELL
1/5
31.12.2019.
u 12:57

Renata Margaretić Urlić našla se u središtu pozornosti jer je jučer zatražila da se prekine sučeljavanje između Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića zato što je predugo trajalo i umora predsjednice

Savjetnica predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Renata Margaretić Urlić vjerojatno je jedna od najspominjanijih osoba danas u Hrvatskoj.

Ona je, naime, jučer zatražila prekid debate na RTL-u između aktualne predsjednice i Zorana Milanovića jer je "debata dulje trajala i umora predsjednice", a na upit urednika emisije je li to službeni stav stožera, odgovorila je potvrdno.

Međutim, izborni stožer Kolinde Grabar-Kitarović to je danas demantirao te su kazali kako nisu zatražili prekid debate te da je to Margaretić Urlić učinila sama, na svoju ruku.

S obzirom na lavinu koju je pokrenula, pitali smo izvor u stožeru hoće li biti sankcija zbog toga na što su nam odgovorili da ne znaju jer to nije u njihovoj nadležnosti, ali i da su u HDZ-u jako zadovoljni ishodom debate te reakcijama koje su dobili na terenu.

Renata Margaretić Urlić
1/28

Renata Margaretić Urlić je, inače, novinarka, likovna kritičarka i povjesničarka arhitekture. Povijest umjetnosti i komparativnu književnost diplomirala je na zagrebačkom Filozofskom fakultetu, gdje je magistrirala (2008. godine) i upisala doktorski studij s temom hrvatske poslijeratne arhitekture. Sudjelovala je u radu i organizaciji međunarodnih znanstvenih konferencija, a 2009. objavila je monografiju o arhitektu Slavku Jelineku, piše o njoj na službenoj stranici predsjednice.

Od 1994. radi u Informativnom programu Hrvatskog radija, istodobno surađuje u emisijama Programa za kulturu HTV-a, gdje je od 2002. radila kao urednica i voditeljica tjednih emisija, autorica dokumentarnih filmova o velikanima hrvatske kulture te komentatorica izravnih prijenosa. Bila je i v.d. rukovoditeljica Programskog odjela za kulturu HRT-a. Članica je Hrvatske sekcije AICA, a osvrte i kritike objavljuje od 1994. u brojnim dnevnim i stručnim časopisima.

Komentara 90

RZ
RRocky.Zg
18:23 31.12.2019.

Onih 5 rečenica koje joj je netko napisao je već 2 x pročitala, pa su se bojali da će nešto i sama reći jer tada obično lupeta da se nacija zabavlja

PR
PrimoracRi
14:23 31.12.2019.

Nije niš pogriješila. Razvuklo se kao turska serija.Nakon pol ure postali su štufni.

SE
senkavadlja
17:27 31.12.2019.

bila je zbunjena kad su objavili novi krug pitanja,netko iz stožera nagovorio je dotićnu gospođu da se prekine dijalog,meni su oni isti jer su iz istog inkubatora samo on je mudriji rječitiji i ima stav opasnog vođe,ni jedan ni drugi nisu neki izbor ,ako pobijedi ona ide sve po starom lopovi i lažnjaci miran život i dalje,njemu odmah slijede sabotaže od sabora do šatora mada su svi namireni još im nije dosta, velike dileme su pred narodom a u državi ništa ne štima sve je na aparatima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije