Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantira predsjednicu

Bivši savjetnik Grabar-Kitarović otkrio zašto je razriješen dužnosti: 'Laže, zloupotrijebila je SOA-u'

Mate Radeljić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
31.12.2019.
u 11:27

Također kaže kako mu je predsjednica ponudila da sudjeluje u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati” te da mu je za taj posao ponudila i konkretan novčani iznos

Nakon sinoćnjeg sučeljavanja predsjedničkih kandidata na RTL-u oglasio se Mate Radeljić, bivši savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović za unutarnju politiku, koji je i sam bio jedna od tema koje su se dotaknuli predsjednički kandidati. Aktualnu predsjednicu optužuje da je "javno lagala i obmanjivala hrvatsku javnost".

– Kolinda Grabar Kitarović u debati na RTL-u  javno je lagala i obmanjivala hrvatsku javnost izjavivši da me je smijenila s dužnosti jer je to bio moj osobni izbor i da pri tome nije zloupotrijebila SOA-u. Dakle, da sam zapravo sam tražio da odem. Ona jako dobro zna istinu i od te istine i dandanas strepi. A istina je da je zloupotrijebila SOA-u kako bi me prijetnjama pokušali zastrašiti prevenirajući moje buduće djelovanje. Hrvatska javnost mora znati da mi je predsjednica Republike osobno priopćila, nekoliko dana nakon mog razgovora s agentom SOA-e, da je “Plenković od nje tražio da me smijeni i da ona na to mora pristati jer bez podrške HDZ-a ne može dobiti izbore” – tvrdi Radeljić.

Također kaže kako mu je predsjednica ponudila da sudjeluje u njezinoj kampanji kao “tajni vanjski suradnik za kojeg Plenković ne smije znati” te da mu je za taj posao ponudila i konkretan novčani iznos.

– To sam odbio i odlučio sam javno iznijeti sve okolnosti pod kojima sam razriješen dužnosti. Tijekom kampanje nisam se javno oglašavao, jer ni na koji način nisam htio utjecati na izborni proces. Međutim, nakon besramnog laganja Kolinde Grabar-Kitarović, bio sam prisiljen reagirati jer hrvatska javnost mora znati tko je osoba koja traži drugi mandat – poručio je Radeljić.

VIDEO Što su sve predsjednički kandidati izjavili tijekom sučeljavanja? 

Komentara 56

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
12:35 31.12.2019.

Stvorili su Hrvatsku za sebe u kojoj koriste tajne službe za osobne obračune. Hrvatska je postala privatna prćija. U pravu su Kolakušić i Škoro.

KE
Kenobi
11:53 31.12.2019.

Eto, još jedan gaf predsjednice koji njezin bivši suradnik mora javno demantirati.

Avatar Ruda00
Ruda00
12:19 31.12.2019.

Tko laže taj i krade. Tko krade taj je u kradezeu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije