Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločinačko udruživanje

Desetak osumnjičenih za uvoz automobila bez plaćanja poreza i krivotvorenje isprava

Policija
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
10.03.2020.
u 16:25

Koliki su razmjeri štete, policija nije objavila jer akcija još traje

Desetak osoba s područja Međimurske i Varaždinske županije obuhvaćeno je policijskom akcijom koja se počela provoditi jučer ujutro, nakon više mjeseci istrage.

Uhićeni su osumnjičenici za utaju poreza i krivotvorenje isprava, a sve vezano uz prodaju automobila srednje i visoke klase.

Više od deset osoba udružilo se u zločinačku organizaciju radi gospodarskog kriminaliteta i uvozilo automobile kupljene od tvrtki u Njemačkoj. Uz uhićenja, oduzimani su im i automobili.

Akciju predvodi PU međimurska u suradnji s PU varaždinskom, uredom Carinske uprave u Varaždinu i PNUSKOK-om.

Kako neslužbeno doznajemo, tvrtke su izbjegavale plaćanje poreza i oštetili državni proračun. Koliki su razmjeri štete, policija nije objavila jer akcija još traje.

Komentara 2

ZO
Zooltan
19:02 10.03.2020.

svi vlasnici tvrtki sebi kupuju skupe automobile za privatnu upotrebu a na račun firme i ne plate porez državi

VK
vječni krojf
14:51 10.03.2020.

Naravno gdje ce drugdje poceti nego u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.Tu policija i zakon rade pilot projekte,pogotovo u Medjimurskoj Zupaniji.Ta hvaljena Zupanija im sluzi za naplacivanje razno raznih nameta,a place radnicke su najnize u drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije