Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švicarska

Švicarske banke ispričale se zbog pomaganja u utajama poreza

UBS, švicarska banka (1)
Reuters/Pixsell
03.09.2013.
u 17:50

U ovim nesretnim okolnostima nismo se našli jer nam je nedostajalo sposobnosti i znanja, nego zato što smo djelovali pogrešno te smo se pogrešno ponašali – kazao je Patrick Odier, predsjednik udruge švicarskih bankara

Švicarske banke u utorak su objavile neobičnu ispriku, javlja Reuters.

Nakon nagodbe s američkim vlastima koja bi mogla ugroziti postojanje nekih kompanija, izravno su se ispričale zbog svoje uloge u pomaganju u poreznim prijevarama.

U ovim nesretnim okolnostima nismo se našli jer nam je nedostajalo sposobnosti i znanja, nego zato što smo djelovali pogrešno te smo se pogrešno ponašali – kazao je Patrick Odier, predsjednik udruge švicarskih bankara, prenosi Reuters.

– Još mi je više žao zbog toga jer smo nanijeli štetu ugledu cijelog švicarskog financijskog središta – dodao je.

Inače, prema dogovoru koji je sklopljen s američkim istražiteljima,a prema kojem je nekim bankama omogućeno da plate kazne te na taj način izbjegnu kazneno gonjenje, banke imaju rok do kraja ove godine da se jave zbog utaje poreza koje su počinili neki njihovi američki klijenti. Odnosno, kako navodi RT, švicarske banke obećale su otkriti podatke o klijentima koji su navodno izbjegli plaćanje poreza putem tajnih švicarskih računa.  

>> Od 2008. u EU zatvoreno više od 20 tisuća poslovnica banaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije