Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U KLUBU

Policajac koji je Knegi dao pištolj nakon ubojstva Sablje odnio oružje s mjesta događaja

Zagreb: Privođenje drugog osumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/5
23.04.2023.
u 17:52

"U studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla. Za oružje koje je 26-godišnjak imao kod sebe posjeduje valjanu dozvolu", navodi PU zagrebačka od 26-godišnjaku

Na području Trešnjevke došlo je jučer do pucnjave u noćnom klubu Ritz u kojoj je ubijen 41-godišnji Tomislav Sabljo. Policija je jučer izvijestila kako je u Ulici Florijana Andrašeca oko 4.45 sati došlo do fizičkog sukoba više osoba, nakon čega je muškarac ubijen s više hitaca vatrenog oružja. Osumnjičenik za ubojstvo je zaštitar kluba Kristijan Knego koji je danas priveden na Županijsko državno odvjetništvo, a osim njega, priveden je i drugi osumnjičenik. 

Policija uprava zagrebačka oglasila se danas popodne o slučaju i otkrila detalje. Vezano uz drugog muškarca, ističu kako je riječ o 26-godišnjaku nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pomaganje u ubojstvu. Doznajemo da se policajac zove Dorjan M. 

Zagreb: Privođenje drugog osumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje
1/5

"Osumnjičeni 26-godišnjak je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke od sredine studenoga 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. Tada, u studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla. Za oružje koje je 26-godišnjak imao kod sebe posjeduje valjanu dozvolu", navodi PU zagrebačka.

Oružje je, ističe policija, dao Kristijanu Knegi u noćnom klubu Ritz. Naime, 41-godišnji Sabljo verbalno se sukobio s jednom od gostiju "da bi u jednom trenutku uzeo vatreno oružje, a koje je bilo odloženo ispod jakne na polici koja se nalazi iznad separea pored kojega je oštećeni bio sa svojim društvom te mu ga prislonio na trbuh". 

"Kada je navedeno doznao osumnjičeni 37-godišnjak je od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo pištolj za sada nepoznate marke i modela te došao do oštećenog. Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojega je osumnjičeni ispalio više hitaca, koji su u svojoj putanji pogodili oštećenog nanijevši mu ozlijede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja", otkriva policija. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije danas kazao je kako su uhićene dvije osobe. "Policija je reagirala promptno, uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom. U tijeku je kriminalistička istraga koja će donijeti neki epilog, a onda će se sve reći u detalje. U ovom trenutku niti znam niti mogu više reći. Bitno je reći da je policija učinkovita. Razina razriješenosti slučajeva nikad nije bila veća", istaknuo je. 

VIDEO Zapaljene svijeće ispred noćnog kluba Ritz u spomen na Tomislava Sablju

"Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt. Kriminal se događa, ali se efikasno suzbija u Hrvatskoj. Po broju razriješenosti u Hrvatskoj je u samom vrhu Europe ako ne i na vrhu", dodao je ministar.

Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Komentirajući neke pozive da se treba provoditi kontrola na oružje prije ulaska u klubove, Božinović je rekao: "Zna se pod kojim uvjetima se može nositi oružje". Novinari su ga upitali i jesu li policiju nakon pucnjave pozvali policajci koji su u tom trenutku i bili u klubu, na što je Božinović samo rekao: "Ponavljam, to je predmet krim istraživanja. Ono što sigurno mogu reći da se sve istražuje".

Zagrebačka policija jučer je sazvala i izvanrednu konferenciju na kojoj je govorio voditelj odjela za krvne delikte Miroslav Topić

"Utvrđujemo sve okolnosti, radi se o osobama koje su od ranije poznate po policijskom postupanju, no same njihove odnose ćemo otkriti u istraživanju. Obavit će se više desetaka razgovora", naveo je te istaknuo kako osumnjičenik nije pružao otpor.

Ključne riječi

Komentara 5

JU
juma
22:11 23.04.2023.

Disciplinski postupak nije završen od studenog 2021, dakle 18 mjeseci? U normalnoj firmi se to riješi za tjedan dana. Za to vrijeme iz proračuna gospodin dobiva plaću i uživa provodeći se po narodnjačkim klubovima. Usput pomogne i u ponekom ubojstvu,, jer mu je dosadno pored toliko slobodnog vremena. Treba našu policiju razumjeti. Što li će sada biti s disciplinskim postupkom, kad je nesretnik završio u zatvoru? Možda ga završe do početka sudjenja za nekih 5 godina?

PR
prajdali100
20:02 23.04.2023.

Znači policajac je pod suspenzijom dvije godine ! Kako je to moguće ? Ovome je dao pištolj ! Moguće je da mu produže suspenziju još 2 godine,tko zna.

BR
Brandfackel2
20:57 23.04.2023.

Hvala Bogu nije bilo kolateralnih žrtava. Sve ostalo je nebitno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije