Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U RITZU

Osumnjičeni za ubojstvo Tomislava Sablje (41) priveden na Županijsko državno odvjetništvo

Zagreb: Odlazak osumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje iz DORH-a
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/11
23.04.2023.
u 15:14

Ubijeni Tomislav Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova

Na području Trešnjevke došlo je jučer do pucnjave u noćnom klubu Ritz u kojoj je ubijen 41-godišnji Tomislav Sabljo. Policija je izvijestila kako je u Ulici Florijana Andrašeca oko 4.45 sati došlo do fizičkog sukoba više osoba, nakon čega je muškarac ubijen s više hitaca vatrenog oružja. Osumnjičenik za ubojstvo je zaštitar kluba Kristijan Knego koji je danas priveden na Županijsko državno odvjetništvo. Tamo je stigao i njegov odvjetnik Imon Choudhury.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije danas kazao je kako su uhićene dvije osobe. "Policija je reagirala promptno, uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom. U tijeku je kriminalistička istraga koja će donijeti neki epilog, a onda će se sve reći u detalje. U ovom trenutku niti znam niti mogu više reći. Bitno je reći da je policija učinkovita. Razina razriješenosti slučajeva nikad nije bila veća", istaknuo je. 

Zagreb: Odlazak osumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje iz DORH-a
1/11

"Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt. Kriminal se događa, ali se efikasno suzbija u Hrvatskoj. Po broju razriješenosti u Hrvatskoj je u samom vrhu Europe ako ne i na vrhu", dodao je ministar.

Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu: Zadnjih je godina više bio u Remetincu nego van njega

Komentirajući neke pozive da se treba provoditi kontrola na oružje prije ulaska u klubove, Božinović je rekao: "Zna se pod kojim uvjetima se može nositi oružje". Novinari su ga upitali i jesu li policiju nakon pucnjave pozvali policajci koji su u tom trenutku i bili u klubu, na što je Božinović samo rekao: "Ponavljam, to je predmet krim istraživanja. Ono što sigurno mogu reći da se sve istražuje".

Zagrebačka policija jučer je sazvala i izvanrednu konferenciju na kojoj je govorio voditelj odjela za krvne delikte Miroslav Topić

"Utvrđujemo sve okolnosti, radi se o osobama koje su od ranije poznate po policijskom postupanju, no same njihove odnose ćemo otkriti u istraživanju. Obavit će se više desetaka razgovora", naveo je te istaknuo kako osumnjičenik nije pružao otpor.

Komentara 1

Avatar ucjena
ucjena
17:50 23.04.2023.

Kako živiš tako i završiš, bolje nego zatvor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije