Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'IZBILA JE NEKAKVA SVAĐA'

Božinović otkrio da je uhićena i druga osoba zbog ubojstva u klubu: Sukob nije bio planiran

Zagreb: U noćnom klubu ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
23.04.2023.
u 12:53

Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt. Kriminal se događa, ali se efikasno suzbija u Hrvatskoj - rekao je Davor Božinović

Na komemoraciji u Jasenovcu bio je cijeli državni vrh, a među njima i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinovića. No, on je tamo medijima bio najtraženija osoba zbog pucnjave i ubojstva u zagrebačkom noćnom klubu Ritz. Božinović je istaknuo da je u tijeku kriminalistička istraga te da zbog toga ne može davati puno detalja o tom slučaju, ali je ipak ukazao na nekoliko stvari.

- Policija je reagirala promptno, uhitila je dvije osobe koje se dovode u vezu s tim ubojstvom. U tijeku je kriminalistička istraga koja će donijeti neki epilog, a onda će se sve reći u detalje. U ovom trenutku niti znam niti mogu više reći. Bitno je reći da je policija učinkovita. Razina razriješenosti slučajeva nikad nije bila veća - rekao je Božinović.

Potom je ipak rekao i jedan bitan detalj u vezi samog uvojstva:

- Možemo zaključiti da se ovdje ne radi o nekom ranije planiramo ubojstvu ili dogovorenom sukobu pojedinaca, vjerojatno je prethodila nekakva svađa, to se zove situacijski delikt. Kriminal se događa, ali se efikasno suzbija u Hrvatskoj. Po broju razriješenosti u Hrvatskoj je u samom vrhu Europe ako ne i na vrhu - zaključio je Božinović.

Tomislav Sabljo ubijen je hicima iz vatrenog oružja u subotu oko 4,40 sati u noćnome klubu Ritz u Ulici Florijana Andrašeca nakon fizičkog sukoba više osoba. Ubijeni Sabljo optuženik je iz Uskokove akcije Tebra u kojoj je bio jedan od uhićenih zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, ali i paljenja automobila i utjerivanja dugova.

Komentirajući neke pozive da se treba provoditi kontrola na oružje prije ulaska u klubove, Božinović je komentirati: "Zna se pod kojim uvjetima se može nositi oružje".  Novinari su ga upitali i jesu li policiju nakon pucnjave pozvali policajci koji su u tom trenutku i bili u klubu, na što je Božinović samo rekao: "Ponavljam, to je predmet krim istraživanja. Ono što sigurno mogu reći da se sve istražuje."

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu u Zagrebu

Komentara 3

ZA
zagabria5
13:59 23.04.2023.

Ni riječi o tome kako to da ljudi slobodno nose pištolje a nečija djeca su tamo na zabavi

DU
Deleted user
13:47 23.04.2023.

Nagradno pitanje za 4,99 eura: Što ikoji normalan čovjek ima tražiti na tako opskurnim mjestima kao što su noćni klubovi? Zar to oduvijek nisu bila okupljališta polusvijeta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije