Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRANIČNI PRIJELAZ SA SRBIJOM

Na Bajakovu je dosad zaplijenjeno 928.900 komada lijekova

Na GP Bajakovo zaplijenjeno više od 10 tona duhanske melase za pušenje u vodenim lulama
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
11.01.2023.
u 14:12

U zadnjih nekoliko godine najviše se ističe porast krijumčarenja tableta sa Popisa droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. U isto vrijeme bilježe i česte pojave nezakonito prenošenje duhanske melase

Nakon nedavnog pronalaska na MGCP Bajakovo 270 kilograma marihuane u teretnom vozilu iz Sjeverne Makedonije iz PU vukovarsko – srijemske navode kako u suradnji sa carinskim službenicima bilježe prenošenje, pronalaske i oduzimanje tradicionalno poznatih droga. Ipak, u zadnjih nekoliko godine najviše se ističe porast krijumčarenja tableta sa Popisa droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. U isto vrijeme bilježe i česte pojave nezakonito prenošenje duhanske melase.

– U zadnjih nekoliko godina na graničnim prijelazima zabilježeno je drastično povećanje zapljena lijekova, koji se poglavito iz Republike Srbije, preko Republike Hrvatske, krijumčare u zemlje Zapadne Europe. Tako je zaplijenjeno ukupno 928.900 komada lijekova sa Popisa droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga, a tu možemo pribrojiti i podatke o činjenici da smo pronašli i oduzeli ukupno 311 kilograma marihuane i ukupno 2.9 kilograma heroina – navode iz policije.

Dodaju i da policija, u suradnji sa carinskim službenicima, na graničnim prijelazima koriste nekoliko tehničkih pomagala kojima provode inspekcijske preglede što im je uvelike pomoglo u postupanjima i pronalascima. Ponajčešće koriste mobilni i stacionarni RTG uređaj za pregled vozila i prtljaga, ogledalo za pregled podvozja vozila, uređaj Baster za mjerenja gustoće materijala kao i druga materijalno tehnička pomagala.

Ključne riječi

Komentara 1

HO
Homophob
17:50 11.01.2023.

Jos u biblijsko doba carinici su bili specijalna organicna vrsta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije