Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA ŽALBA

Lažnim ugovorima domogli se 1,4 milijuna eura. Osuđeni su

Zagreb: Policija na Trgu kralja Tomislava
Antonio Jakus/PIXSELL
10.03.2023.
u 10:04

Okrivljeni 80-godišnjak je za dva kaznena djela, za koja je oglašen krivim, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, dok je okrivljeni 52-godišnjak osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora od jedne godine i rokom kušnje od tri godine

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu najavilo je da će podnijeti žalbu protiv presude Županijskog suda u Varaždinu kojom su okrivljeni hrvatski državljanin (rođen 1943.) i državljanin Austrije rođen 1971. te jedna pravna osoba oglašeni krivima zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u tom kaznenom djelu.

Okrivljenici su nepravomoćnom presudom oglašeni krivima jer su tijekom 2007. godine i 2008. godine u Varaždinu i Zagrebu, 80-godišnjak kao direktor društva prodavatelja, a 52-godišnjak kao direktor društva kupca nekretnina u vrijednosti gotovo 7.000.000 eura, kao pomagač okrivljenom 80-godišnjak nakon sklapanja kupoprodajnog ugovora, s ciljem da se dio kupoprodajne cijene ne isplati društvu prodavatelju nego drugom društvu, sklopili fiktivni ugovor o pružanju usluga tog društva društvu kupcu, koje nikad nisu obavljene, ali ih je tvrtka kupac platila u iznosu većem od 4.300.000 kuna, za koji je drugoj tvrtki pribavljena protupravna korist na štetu društva prodavatelja, kažu u DORH-u.

Okrivljeni 80-godišnjak proglašen je krivim jer je od 2008. do 2012. godine u Varaždinu, kao stvarni voditelj poslovanja okrivljenog trgovačkog društva, čija je direktorica bila njegova kći, sklapanjem niza ugovora, neosnovanim isplatama i prividnim umanjivanjem stvarne vrijednosti imovine pribavio protupravnu imovinsku korist za sebe i trgovačko društvo u ukupnoj visini većoj od 10.800.000 kuna.    

- Okrivljeni 80-godišnjak je za dva kaznena djela, za koja je oglašen krivim, osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, dok je okrivljeni 52-godišnjak osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom kaznom zatvora od jedne godine i rokom kušnje od tri godine, a trgovačko je društvo kažnjeno novčano u iznosu od 5000 eura. Državno odvjetništvo će, nakon primitka pisanog otpravka presude, odlučiti o podnošenju žalbe protiv prvostupanjske presude zbog odluke o izrečenim kaznenim sankcijama okrivljenicima navodi se u priopćenju DORH-a. 

>> VIDEO Avion poletio za Kopenhagen, pa se neočekivano vratio. Croatia Airlines objasnila što se dogodilo


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije