Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON NESREĆE NA A1

Vozač albanskog autobusa sumnjiči se da je skrivio nesreću, pritvor mu zamijenjen jamstvom

U prevrtanju autobusa na autocesti poginula jedna osoba
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
10.03.2023.
u 09:21

Riječ je o događaju koji se zbio 25. veljače u 23.40, a 57-godišnjak je upravljao autobusom albanskih tablica po A1 od Splita prema Zagrebu

Muškarac (57), albanski državljanin ispitan je na ODO Gospić jer ga se sumnjiči da je skrivio nesreću u kojoj se prevrnuo autobus kod Brinja. Riječ je o događaju koji se zbio 25. veljače u 23.40, a 57-godišnjak je upravljao autobusom albanskih tablica po A1 od Splita prema Zagrebu.

Sumnjiči ga se da nije poštivao prometne propise, vjerujući da nikoga neće ugroziti. Nije držao pravac kretanja vozila, već je skrenuo u desno na zaustavnu traku, a potom izvan kolnika na zemljano uzvišenje.

Prednjom je desnom stranom udario u kamenu stijenu, zatim se odbio natrag na kolnik, zanio se preko cijele autoceste, udario u zaštitnu metalnu ogradu od koje se, od siline udarca, odbio i prevrnuo na lijevu bočnu stranu. U nesreći je jedan putnik (albanski državljanin) smrtno stradao, dok je šest putnika (albanski državljani) bilo teško ozlijeđeno. Vozač je ispitan na tužiteljstvu, koje je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu predložilo da mu se odredi istražni zatvor od bijega.  Prijedlog je prihvaćen, a prihvaćeno je i jamstvo kojim je zamijenjen. 

>> VIDEO Avion poletio za Kopenhagen, pa se neočekivano vratio. Croatia Airlines objasnila što se dogodilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije