Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 tisuća okupljenih

FOTO Sveslovenski ustanak: 'Janša, narod će ti suditi'

janša,prosvjed (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
11.01.2013.
u 21:15

Skupina prosvjednika je pokušala preskočiti ogradu koja štiti zgradu parlamenta, no u tome su ih spriječili policajci.

U Ljubljani, na Trgu republike, se održava prosvjed nazvan 2. sveslovenski ustanak. Skupina prosvjednika je pokušala preskočiti ogradu koja štiti zgradu parlamenta, no u tome su ih spriječili policajci, piše 24ur.

Oko 10 tisuća prosvjednika traži odlazak aktualne političke elite, a njihova oštrica posebno je usmjerena na premijera Janeza Janšu te mu zamjeraju činjenicu da ne može objasniti porijeklo svoje imovine. Uz njega traži se odlazak i ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića.

Na jednom od transparenata sa Janšinom fotografijom piše: "Ulica te je oslobodila, ulica će ti suditi". Neki od prosvjednika su zapalili svijeće, a tvrde da traže pravnu, demokratičnu i suverenu državu. Kažu da su Janša i Janković imali dovoljno vremena da antikorupcijskoj komisiji objasne porijeklo svoje imovine, a da je sada vrijeme da "zašute i odu".

Izvikivali su parole "lopovi, lopovi" upućene političkom vrhu. Zapaljeno je nekoliko transparenta, a čulo se i nekoliko eksplozija petardi, na što je većina povikala "provokacija".

>>Janša ne zna objasniti odakle mu 240.tisuća eura. 'Moraš otići!'

>>VIDEO Danas nije kraj svijeta, danas je kraj Janšine diktature

Komentara 33

Avatar tomasesi
tomasesi
22:57 11.01.2013.

Ovaj što vije zastavu s petokrakom je 100% naš forumljanin ovdje . EU Janez

Avatar patkovic
patkovic
23:09 11.01.2013.

sad naši operišu po praznim kućama

CH
chemica
22:20 11.01.2013.

Ni Milan Bandić nije u stanju objasniti porijeklo svoje imovine pa koga briga. Hrvatice i Hrvate svakako nije. Devedeset posto katolika, a klanjaju se vražjim slugama. Slovenci su pak "ateistička" nacija ( pravi "antikristi" koji ne dozvoljavaju vjeronauk po školama), a usprkos tome, više drže do morala. Da, tako je to kada si vjernik samo na papiru. Vjeruješ u boga, a ponašaš se kao da štuješ crnog vraga. Takva ti je i država. Deveti krug Pakla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije