Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen

Bandu za nove pljačke našao dok je čekao suđenje za Finu

\'15.10.2008., Zagreb,Hrvatska - Okrivljenici dolaze na Zupanijski sud, zbog brutalne pljacke poslovnice FINA-e u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu, koja se dogodila 5. rujna 2005. godine, koja je sokirala
\'Marko Prpić/PIXSELL
14.07.2011.
u 20:30

Vujić se branio da je bio bez posla, Crnković ne zna zašto je to učinio, dok se Rihter branio da je upao u dugove zbog kocke

Gdje naći ljude za neku novu pljačku, vjerojatno je prije nekoliko godina razmišljao Grgo Crnković (39), u tom trenutku optuženik za krvavu pljačku Fine u rujnu 2005. kada su ubijena dva zaštitara Sokol Marića. I odgovor se nametnuo sam od sebe – u zatvoru. Crnković, u tom trenutku smješten iza zidina Remetinca, ondje je upoznao Antonija Vujića (29), koji je bio na izdržavanju kazne. Jedno su se vrijeme družili u zatvoru, a kada je Crnković izišao, jer je oslobođen u slučaju Fine, s Vujićem je razmijenio broj telefona. Kako je kasnije na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio Vujić, Crnković ga je nazvao poslije godinu dana. Pao je dogovor – orobit će mjenjačnicu, a u poslu će im se pridružiti i Miro Rihter (43). Zbog tog "posla", koji su, prema optužnici, njih trojica odradila lani u travnju, sva su trojica osuđena na zagrebačkom Županijskom sudu.

Crnković je dobio tri i pol godine zatvora, a još ga čeka i ponovljeno suđenje za krvavu pljačku Zabe na Drvinju. Vujić je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zatvora, a Rihter na dvije i pol godine. Sva su trojica već upućena na izdržavanje kazne te vlasniku mjenjačnice Eko Derežić moraju ukupno vratiti 568.585 kuna. Toliko novca, naime, od opljačkanih 704.057 nije nađeno.

Prema optužnici, razbojništvo su počinili 10. travnja lani na Bukovačkoj cesti 25. Prije toga su nekoliko dana promatrali mjenjačnicu, a Crnković je bio taj koji je dojavio da dolazi vlasnik mjenjačnice Boris Derežić. Vujić i Rihter zaskočili su njega i njegovu djelatnicu, ukrali su im novac te su ih zaključali i pobjegli. Policija ih je našla nakon desetak dana, a sva su trojica na sudu priznala krivnju.

Vujić je iskazivao kako prvo nije htio ići u razbojstvo, no na Crnkovićevo je nagovaranje pristao jer je bio bez posla.

–  Iako sam slao puno molbi, nisam uspio dobiti posao. Grga me na to nagovorio, a sada se kajem zbog svega – kazao je Vujić.

Crnković je priznao da je počinio razbojništvo, kazavši tek da ne zna zašto je to učinio, dok je Rihter ustvrdio da je u sve ušao zbog dužničkog ropstva u koje su ga natjerali kockarski dugovi.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar DucMan
DucMan
21:03 14.07.2011.

Zatvorenika koji ponovi kazneno djelo treba trajno udaljiti iz društva. negdje ih zatvorit i neka doživotno rade nešto korisno.

UT
utvara73
22:17 14.07.2011.

Pa postoji goli otok ali naši političari nemaju afiniteta za njegovu izgradnju jer bi glavni kriminalci loše prošli jer oni se bave unosnim kriminalom potpomognuti visoko pozicioniranim političarima i dužnosnicima koji primaju dio prljavog novca a to svako malo čitamo u crnoj kronici, većina kriminalaca prolazi dobro jer imaju za skupe odvjetnike a pitam se tko im to sve omogućava, zato kriminalci mogu raditi šta god požele a ulaskom u uniju dobiti će još veća ljudska prava i stvarati leglo kriminala

Avatar lolala
lolala
22:49 14.07.2011.

Dobili su za oružane pljačke manje nego li bi dobili da su im našli 2 jointa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije