Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
putovanje

Zoran Pribičević: Hrvatice su puno zgodnije od žena u Portugalu!

zoran pribičević (1)
Foto: VL/privatni album
1/7
26.02.2011.
u 16:48

O ljepotama Portugala glumac Zoran Pribičević dugo je samo slušao od iskusnih putnika. No, upravo te priče pokazale su mu se korisnima kad se i on s društvom uputio na devetodnevni obilazak te zanimljive zemlje.


O ljepotama Portugala glumac Zoran Pribičević dugo je samo slušao od iskusnih putnika. No, upravo te priče pokazale su mu se korisnima kad se i on s društvom uputio na devetodnevni obilazak te zanimljive zemlje.

– U Portugal smo doputovali avionom, a potom unajmili automobil kojim smo obišli Lisabon, Porto i puno manjih mjesta. To je najzanimljiviji, a i najjeftiniji način da se Portugal doživi, ali tempo je bio prava ludnica! – počeo je priču glumac kojeg trenutačno možemo gledati u predstavi Olivera Frljića “Družba Pere Kvržice”, kazališta Žar ptica, u kojoj tumači glavni lik.

– Lisabon je prekrasan, a ljudi srdačni. No, Hrvatice su puno zgodnije od Portugalki! A i naša dalmatinska spiza ne može se usporediti s njihovom kuhinjom koja me nije oduševila. U sve stavljaju puno svježe mente, a taj mi okus ne odgovara. No, slastice su odlične! Ipak, i hrana ima poseban okus uz fado. Pravi je gušt sjesti u restoran i naručiti večeru, a potom se izmjenjuju red hrane pa red glazbe i tako cijelu večer. Fado je prekrasan i dok se pjeva, nitko ne jede iz poštovanja prema toj tradicionalnoj glazbi – otkrio je Zoran. A priznao je da ima i mali ritual - uvijek ode u zoološki vrt, a u Lisabonu je vidio i sibirskog tigra, koji ga je ostavio bez daha. A kad smo već kod životinja, evo još jedne zgode vezane uz njih.

– Koridu neću nikad zaboraviti! Portugalci imaju varijantu u kojoj je toreador na konju, a bika ne ubija nego samo ranjava. Protivim se mučenju životinja i bilo mi je nelagodno. A atmosfera publike toliko vam podigne adrenalin da vam to na kraju bude jako neobično iskustvo.

Plaže i hladni ocean u koji je nemoguće ući od valova, Zorana nisu oduševile, ali kajt surfing nešto je što će sigurno probati ako opet ode u Portugal. A kako zbog brzog tempa i umora nije okusio ni noćni život niti vidio sve što je planirao, kad tad planira ponovno tamo otputovati pa će na red doći i ta sportska disciplina koja ga, kao i Portugal, neodoljivo privlači.

Ključne riječi

Komentara 9

JU
juma
22:54 26.02.2011.

E to je stvarno jako tesko. Portugalci su najnizi narod u europi i prosjecna zena nije visoka niti 1.55, a svaka druga ima bradu i noge kao Maradona....

OB
-obrisani-
23:02 26.02.2011.

Pponeki Hrvati su iskompleksirana gamad najnize vrste na stablu zivota, a medju njoh spada i ovaj isprdak Pribicevic.

OR
ordinaryhandsome
19:04 26.02.2011.

Wtf? Što glumac misli o Portugalu? Waaaaauu... Ovo mora da je neka šala hehe...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije