Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA

Zašto Aco Petrović nije komentirao EP u košarci?

aco petrović
Arhiva Večernjeg lista
27.09.2009.
u 19:45

- Deset dana prije prvenstva zvali su me sa HRT-a i molili da gostujem kao komentator utakmice naših s Njemačkom. Pristao sam i zaključio dogovor. No samo dan prije gostovanja Viki Ivanović mi je javio da je ono otkazano.

Iako se po televizijskim krugovima šuškalo da će se kao komentator netom završenog EP u košarci u studiju na Prisavlju naći trener Aco Petrović, to se nije dogodilo. I to navodno na isključivi zahtjev sportskog novinara Slavka Cvitkovića, koji je utakmice komentirao s terena iz Poljske.

- Deset dana prije prvenstva zvali su me sa HRT-a i molili da gostujem kao komentator utakmice naših s Njemačkom. Pristao sam i zaključio dogovor. No samo dan prije gostovanja Viki Ivanović mi je javio da je ono otkazano, i to, kako sam poslije saznao, jer je Cvitković uvjetovao da neće prenositi utakmicu ako ja budem komentirao u studiju - tvrdi Aco Petrović, trenutačni kandidat za izbornika reprezentacije BiH i dodaje:

- Eto to je naša javna televizija. Jedan Cvitković može odrediti tko će gostovati, a tko ne u nekoj emisiji, ma katastrofa.

Aco Petrović i Slavko Cvitković doduše imaju osobni okršaj otprije godinu i pola dana dok je Aco još bio trener Zadra. Zadar je u finalu Ćosićeva memorijala izgubio od Zagreba, Petrović je za poraz okrivio suce, a komentator Cvitković tu sudačku nepravdu nije primijetio. No usprkos sukobu iz tog vremena Aco smatra da takvo što ne može utjecati na ozbiljne odluke oko komentiranja Europskog prvenstva.

A o cijelom slučaju Slavko Cvitković kaže:

- Aco je nezaposlen i fali mu medijske pažnje pa radi afere. Sjetili smo se da imamo kompetentniju osobu za posao od Petrovića pa smo nju i pozvali.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
strsica
22:45 27.09.2009.

Aco je uvijek bio spletkar i mutikasa. Posebno se hurcio dok je iza sebe imao legendu brata, e, red je da se malo spusti tamo gdje mu je mjesto. Blebetalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije