Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUGA U DALMACIJI

Zadarski pjevač David Ricov iznenada preminuo u 37. godini života

David Ricov
Foto: Promo
1/3
04.02.2024.
u 14:51

David Ricov rođen je u Zadru, 31. kolovoza 1986. godine, a glazbom se počeo baviti od ranog djetinjstva. Prve profesionalne nastupe imao je s 15 godina kada je počeo nastupati diljem države, ali i u inozemstvu

Noćas je u Zadru u 37. godini života iznenada preminuo zadarski pjevač David Ricov. 

Ricov je rođen u Zadru, 31. kolovoza 1986. godine, a glazbom se počeo baviti od ranog djetinjstva. Prve profesionalne nastupe imao je s 15 godina kada je počeo nastupati diljem države, ali i u inozemstvu. Ricov je uvelike surađivao s Bepom Matešićem, a prvu solističku pjesmu objavio je 2012. godine pod nazivom “Di vitar ljubi maslinade”. Nastupajući po raznim festivalima, Ricov se uvijek trudio promovirati dalmatinski zvuk i pjesmu. Jedan od posljednjih glazbenih spotova koje je objavio bio je za novu pjesmu "300 ludih svatova".

- Zovu nas sa svih strana. U pjesmi se spominju i četiri regije, Istra, Dalmacija, Slavonija i Hercegovina. Ljudi je prepoznaju, odlična je za fešte, pirove, krstitke, za sva veselja, kazao je tada. 

VEZANI ČLANCI: 

Posljednjih godina Ricov je bio i zaposlenik Narodnog muzeja Zadar.  Imao je i privatnu firmu koja se bavi arheološkim iskapanjima. Ima ih po cijeloj državi.

- Radimo istraživanja, nacrte. U Zadru gdje god zakopaš je problem jer je cijeli grad arheološko nalazište. Našli smo Veneru staru 2000 godina na zadarskom poluotoku, bilo je puno posuda, amfora i sličnih nalaza, ali Venera je najznačajnija. Pohranili smo je u Biogradu u muzeju i čekamo restauraciju. Kako smo je našli na poluotoku gdje će se raditi hotel, vjerojatno će biti izložena na ulazu u hotel - kazao je prije nešto više od godinu dana za 24 sata. 

VIDEO: Severina komentirala molitelje u njenom rodnom gradu: 'Ovo je Split u 3 P.M.'

 

Ključne riječi

Komentara 12

LO
Lolita3
16:43 04.02.2024.

Najveći dio te jadne mladosti se podvrgao genskoj terapiji zato jer su htjeli putovati. I u tome je sav njihov grijeh. Tragedija. Prestrašno. Bože mili, pomozi im!

KR
KriviZooM
17:43 04.02.2024.

inetersantno...još uvijek se javno ne postavlja pitanje od kuda toliko tih "iznenada " smrti...čak štoviše, poslušnici još uvijek brane neobranjivo. Ne mislim konkretno na ovaj slučaj za ovog mladog dečka ali .... karcinomi koji doslovno u par mjeseci "pojedu" čovjeka, ove "iznenada " smrti.... i nitko ništa. Fascinantno.

YE
Yeah
22:33 04.02.2024.

Radi se o m R N A pripravku, navodno bućkurišu s grafenom, nanožiletom, uzrokuje ugruške. Nigdje o tome nema rasprave u našim medijima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije