Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠA MINISTRICA

Prepoznajete li je? Gabrijela Žalac bila je zvijezda Škorinih spotova: 'Jedina se nije bojala konja'

Foto: PIXSELL/Screenshot
1/7
11.11.2021.
u 11:32

U spotu za "Šumi šumi javore" Žalac je odjevena u tradicionalnu bijelu slavonsku nošnju. Mladi vitki Škoro stoji ispred drveta i s gitarom u rukama pjeva baladu o nesretnoj ljubavi. Miroslav Škoro angažirao je Gabrijelu Žalac u još jednom spotu, za slavnu pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”

Gabrijela Žalac, bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, jučer se našla iz rešetaka zbog kaznenih djela trgovine utjecajem i zlouporabe položaja i ovlasti. Bivša ministrica prije političke karijere bavila se manekenstvom i glumom, a davne 1992. glumila je u dva spota Miroslava Škore – "Šumi šumi javore" i "Ne dirajte mi ravnicu".

U spotu za "Šumi šumi javore" Žalac je odjevena u tradicionalnu bijelu slavonsku nošnju. Mladi vitki Škoro stoji ispred drveta i s gitarom u rukama pjeva baladu o nesretnoj ljubavi. 

Miroslav Škoro angažirao je Gabrijelu Žalac u još jednom spotu, za slavnu pjesmu “Ne dirajte mi ravnicu”, jedan od najvećih domoljubnih hitova u hrvatskoj glazbenoj povijesti uopće. Tu je dobila ulogu zahvaljujući tome što se nije bojala jahati. Gabrijela Žalac imala je baku na selu pa se već u djetinjstvu srela s konjima i nije osjećala strah.

– Gabrijela se jedina nije bojala konja – rekla  je njezina prijateljica Marija Pavković, koja kaže da je Žalac od malih nogu bila izrazito svestrana i nadarena. U spotu “Ne dirajte mi ravnicu” nastupa Kulturno-umjetničko društvo “Lisinski”, a ona tu jedina jaše, uz jednog mladića.

– Škoro je taj spot snimio na VHS kasetu. U to vrijeme još nije bilo DVD-ova i stickova, pa ga je prodavao u dobrotvorne svrhe – rekla je Pavković. Tako zarađeni novac išao je za pomoć prognanicima i izbjeglicama kojih je tada u Hrvatskoj bilo više od pola milijuna i svaka je kuna bila dobro došla.

VIDEO: Nakon voditeljskog gafa u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska'' HRT se ispričao gledateljima 

 
Ključne riječi

Komentara 3

NA
navijeke
11:55 11.11.2021.

Normalno da se nije bojala konja, koji predator se boji plijena?!

DE
deblidiovaj
08:05 14.11.2021.

Drito Bujanec danas sa dugom čupom hahahah

LI
liliZG
17:07 12.11.2021.

kaže škoro nije to istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije