Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rade na natalitetu

Plenković nije jedini koji čeka dijete 'na dužnosti', prinova stiže i u obitelj najaktivnije saborske zastupnice

Foto: Pixsell kolaž
1/9
02.02.2022.
u 11:30

Obitelj Plenković nije jedina koja iščekuje prinovu. Da su ozbiljno odlučili poraditi na natalitetu Hrvatske, pokazali su i brojni drugi političari koji su našli uspješan balans između roditeljstva i politike.

Premijer Andrej Plenković (51) i njegova supruga Ana Maslać Plenković (42) uskoro će dobiti treće dijete. Vijest je to koja se jučer proširila medijima i iznenadila mnoge jer je sretnu vijest premijer dugo uspio sačuvati od javnosti. Njegova Ana trenutačno je u trećem tromjesečju trudnoće, a sretnoj obitelji uskoro bi se trebao pridružiti još jedan dječak. 

Premijer Plenković i supruga Ana u braku su od 2014. godine i te iste godine rodio im se sin Mario, dok je kći Mila rođena 2017. godine kada je premijer obilježio svojih prvih godinu dana na čelu Vlade. Premijer je suprugu, koja je devet i pol godina mlađa od njega, upoznao u Saboru, gdje je Dubrovkinja zaposlena kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove. Svoju djecu ne pokazuje često u javnosti, ali u nekoliko je navrata to premijer učinio pa je tako s djecom pozirao prije dvije godine u povodu Svjetskog dana knjige i objavio je fotografiju na kojoj Mariju i Mili čita knjigu te je napisao: "Čitamo od malena. Noć knjige, Svjetski dan knjige, s knjigom nisi izoliran."

Foto: Facebook Leo Nicolier

Obitelj Plenković nije jedina koja iščekuje prinovu. Da su ozbiljno odlučili poraditi na natalitetu Hrvatske, pokazali su i supružnici Raspudić. Najaktivnija saborska zastupnica Marija Selak Raspudić (39) i njezin suprug Nino Raspudić (46) trenutačno čekaju drugo dijete. Zastupnica Selak Raspudić trudna je već dvanaest tjedana, što znači da bi drugo dijete zastupničkog bračnog para trebalo doći na svijet oko Velike Gospe. Marija i Nino već imaju dvogodišnju djevojčicu Danicu, a Nino ima i kći Floru iz prvog braka. Supružnici su se upoznali u emisiji ''Peti dan'', zahvaljujući kojoj su oboje postali jedni od najpoznatijih društvenih i političkih analitičara. Zajedno su krenuli i u politiku pa su na prošlim parlamentarnim izborima ušli u Sabor na listi Mosta. Prije ulaska u politiku Marija Selak Raspudić i njezin suprug imali su uspješnu akademsku karijeru na Filozofskom fakultetu, a sada uspješno balansiraju između roditeljstva i obveza u Saboru.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Prinovu na vrhuncu dosadašnje političke karijere dočekao je i Peđa Grbin (42). Lider SDP-a i njegova supruga Altana sina Viktora dobili su u lipnju prošle godine. Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su na snazi Grbin nije mogao biti na porodu sa suprugom, što mu je bila velika želja, no liječnici su mu ipak dopustili da kratko vidi sina. Koliko uživa u očinstvu, dalo se naslutiti i prema fotografiji koja je nastala u listopadu prošle godine. Fotografija je nastala tijekom šetnje u Puli, a ponosni otac centrom grada gurao je kolica u kojima je mirno drijemao njegov jedinac. 

Foto: sasa miljevic/PIXSELL

Na sam Dan Hrvatskog sabora  2016. godine (koji se tada obilježavao 30. svibnja) prinova je stigla i u obitelj predsjednika Živog zida Ivana Vilibora Sinčića (31) i njegove supruge Vladimire. Prvo dijete bračnog para na svijet je stiglo u zagrebačkoj Petrovoj bolnici i to dva mjeseca prije predviđenog termina. Sinu je dao ime Ksaver, što na baskijskom jeziku znači “novi dom”, kao simbol njegova aktivizma i političkih načela. Ksaver nije dugo bio jedinac. Već u ljeto 2017. godine Vladimira je na svijet donijela i djevojčicu Iskru, čije je rođenje dugo skrivao od medija. Da je postao otac djevojčice, Sinčić je otkrio tijekom gostovanja kod Aleksandra Stankovića u emisiji ''Nedjeljom u 2'', četiri mjeseca nakon njezina rođenja. Otkrio je tada i da za sebe misli da je dobar otac, ali i priznao da žali što se zbog obaveza djeci ne može više posvetiti. – Najvažnije je djecu naučiti ljubavi, toleranciji i radnim navikama. Treba ih naučiti da se sve što vrijedi u životu ne postiže lako – rekao je tada hrvatski europarlamentarac.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U listopadu 2015. godine, dok je njezin otac Tomislav Karamarko (62) obnašao dužnost šefa HDZ-a, na svijet je stigla i malena Katarina. Karamarkova supruga Ana djevojčicu je na svijet donijela u Petrovoj bolnici carskim rezom. Rodila je baš na Dan neovisnosti u 9 sati i 20 minuta, točno u vrijeme dok je njezin suprug polagao vijenac na Oltaru domovine. Karamarku i njegovoj supruzi Ani djevojčica je prvo zajedničko dijete, dok on iz prijašnjeg braka ima kći Lanu i sina Martina.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

S trbuhom do zuba, u kojem je tada rastao njezin drugi sin Matej, Biljana Borzan (50) jurila je 2007. po sučeljavanjima i skupovima u jeku kampanje, i to istodobno za redovite parlamentarne te izvanredne lokalne izbore u Osijeku. Turbulentna je to godina bila na osječkoj političkoj sceni, a Biljana Borzan bila je kandidatkinja za gradonačelnicu i prva na listi SDP-a za IV. izbornu jedinicu u utrci za saborsku fotelju. – Sjećam se predizbornog skupa u Slatini, u prepunoj dvorani. Kako je moj govor odmicao i postajao žešći, tako je i mali sve brže "plesao breakdance" u trbuhu. Bilo je to dirljivo razdoblje jer su svi bili oko mene i pomagali mi u svemu. Pričat ću to unucima – rekla je tada Borzan za Večernji list. 

Nakon poroda, brzo se vratila u političku arenu. Suprug Vladimir, inače gastroenterolog u Kliničkom bolničkom centru Osijek, preuzeo je porodiljni dopust i brigu o mališanu. – Usred sjednica Gradskog vijeća donosio mi je dijete kako bi sisalo, a tako i u Sabor. Dojila sam 13 mjeseci i koliko god je bilo stresno, ponosna sam na svaki taj trenutak. Sve smo tada držali u automobilu, od pelena do kadice, kako bismo, gdje god se zateknemo, imali sve što nam zatreba – opisuje B. Borzan, koja je 2008., nakon i drugih izvanrednih lokalnih izbora postala osječka dogradonačelnica. Trenutačno je zastupnica u Europskom parlamentu i članica SDP-a.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar vanjskih poslova Tonino Picula (60) prvi je put postao otac u 49. godini života dok je obnašao ulogu gradonačelnika Velike Gorice. Njegova supruga Marijana Mikić Picula, inače magistrica ekonomije, rodila je u srpnju 2009. godine u zagrebačkoj bolnici Sv. Duh kćer Petru. – Stvarno je lijep osjećaj prvi put postati otac, iako je u ovoj starijoj dobi to još i veća odgovornost – kazao je tada ponosan otac koji svoju kćer, baš kao i njegovi kolege s političke scene, dobro čuva od očiju javnosti.

Foto: Zeljko Hladika/Vecernji list/Pixsell

VIDEO Premijer Andrej Plenković i supruga Ana očekuju treće dijete

 

Komentara 12

DU
Deleted user
12:58 02.02.2022.

Bez obzira o kome je riječ želim im svima, osobito njihovoj djeci puno, puno zdravlja i sreće.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:01 02.02.2022.

Sve ekipa koja si to može priuštiti.

TA
TakacMakac
12:06 02.02.2022.

Država propada a oni se jebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije