Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit!

Jura Stublić otkrio koja mu pjesma donosi veću zaradu od svih ostalih pjesama koje je napisao za Film

Split: Humanitarni koncert za vatrogasce na Gripama povodom 68. Torcidinog rođendana
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/7
18.10.2021.
u 11:28

Kada su radili album "Zona sumraka", Stublić je bendu predložio pjesmu "Sjećam se prvog poljupca", ali nisu svi bili oduševljeni ovom pjesmom i nekako im nije sjela.

Na radiju Yammat u magazinu "Drive" tema je bila grupa Film i prvi put su nakon 1998. godine o povijesti grupe govorili Jura Stublić, gitarist Mladen Max Juričić, saksofonist Kuzma Novoselić, basist Marin Pelajić i bubnjar Ivan Piko Stančić. Razgovaralo se o albumu "Još jučer samo na filmu, a sada i u vašoj glavi", kao i o drugom albumu "Zona sumraka" te o razlozima zašto je prvi album imao takav uspjeh kod publike te je urodio hitovima, dok je s drugim albumom bila malo drukčija priča.

Kada su radili album "Zona sumraka", Stublić je bendu donio pjesmu "Sjećam se prvog poljupca", ali nisu svi bili oduševljeni ovom pjesmom i nekako im nije sjela, a kritičari isto nisu u tom razdoblju previše bili naklonjeni Filmu. Zašto je "Zona sumraka" bio neuspješan album i od koje pjesme i danas zarađuje više nego od svih ostalih pjesama, Jura Stublić otkrio je u razgovoru.

– Albumu nedostaje hit, nešto što bi ga lansiralo u orbitu. Moje kolege neuspjeh pripisuju meni jer kao ja sam odjednom počeo pisati crne stvari pa je album ispao mračan i zato neuspješan. Ali oni su odbili svirati neke pjesme za taj album koje sam donio, između ostalih i "Sjećam se prvog poljupca". Kad sam raskrstio s njima i kad se raspala ta postava Filma, ja sam s prvom grupom ljudi na koju sam naišao snimio tu pjesmu. Danas od nje zarađujem više honorara ZAMP-a nego od kompletnog opusa Filma – rekao je Stublić.

VIDEO Squid game postaje najpopularnija Netflixova serija: Pogledalo ju je 111 milijuna kućanstava

Ključne riječi

Komentara 49

DU
Deleted user
12:40 18.10.2021.

U svom opusu Stublić ima ozbiljnih uradaka , ali isto tako i perolakih. Film je snimio izvanredan živi album "U Kulušiću" . ... Jura Stublić - vokal Marino Pelajić - bas ,Ivan Stančić - bubnjevi Mladen Juričić - gitara, Jurij Novoselić - saksofon i Nikola Santro -trombon....Producent Piko Stančić.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:47 18.10.2021.

Tiram taram. Tiram tara ram. Tiru tara tararara.

VU
VukBranković
12:47 18.10.2021.

"Mi nismo sami" je sedam puta bolja pjesma od "Sjećam se prvog poljupca".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije