Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTV-OV VODITELJ

Drago Celizić izgubio spor oko nasljedstva u Puli, dužan je 280 tisuća eura

Zagreb: Drago Celizić, spiker i voditelj
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
25.09.2023.
u 17:00

Moja stranka je zadovoljna presudom. Tuženik može zatražiti prijedlog revizije i uvjeriti sud da postoje za to razlozi, ali mislim da od toga neće biti ništa. Najavio je da će se boriti do kraja, ali ne znam što to znači. Jer presuda je sad pravomoćna, rekao je odvjetnik tužiteljice

Poznati HTV-ov voditelj  Drago Celizić izgubio je sudski spor oko kuće u Puli, koji je započeo još 2008. godine. Podsjetimo, Celizić je 2007. godine potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju  s Milkom Vukelić iz Pule.

Nepuna tri mjeseca nakon toga Milka je preminula. Tada se Drago počeo voditi kao vlasnik nekretnine u Puli, koju je naslijedio na temelju ugovora o doživotnom uzdržavanju. Nekretnina u pulskom naselju Dolinka kuća je od 178 kvadrata sa dvorištem od 453 kvadrata. Uz nekretninu, Milka je na svojim računima nakon smrti ostavila i 500 tisuća eura. Iako je sve pripalo Celiziću, nećakinja pokojne Milke, Marija Askar, podigla je tužbu protiv voditelja. Ona pak tvrdi da Milka u trenutku potpisivanja ugovora 'nije bila prisebna i sposobna za rasuđivanje zbog izrazito lošeg zdravstvenog stanja'. Također, u tužbi tvrdi kako njezina tetka nije mogla razumjeti značaj i pravne posljedice ugovora.

VEZANI ČLANCI: 

- Žalba tuženika je odbijena kao neosnovana i potvrđena je u cijelosti prvostupanjska presuda i svi navodi iz obrazloženja prvostupanjske presude. On može sad podnijeti prijedlog sudu za dopuštenjem revizije, pri čemu bi morao ukazati na to da je u tim presudama neko važno pitanje utvrđeno na drugačiji način. Ali ništa novoga se nije događalo u tim spisama da bi zahtijevalo provjeru i kontrolu Vrhovnog suda. Bio sam uvjeren od prvog dana da ću slučaj dobiti jer je sve bilo odmah jasno - rekao je za 24 sata Radivoj Mačešić-Biscuoli, odvjetnik nećakinje pokojne Milke.

Dodao je i kako mu je drago što je njegova stranka Marija preživjela godine suđenja.

- Moja stranka je zadovoljna presudom. Tuženik može zatražiti prijedlog revizije i uvjeriti sud da postoje za to razlozi, ali mislim da od toga neće biti ništa. Najavio je da će se boriti do kraja, ali ne znam što to znači. Jer presuda je sad pravomoćna. Nikad nije mojoj stranki isplatio ni 'lipe', a dužan je oko 280.000 eura parničnih troškova. Siguran sam da trošak mojoj stranci neće nadoknaditi i da ću morati nekako ići u naplatu tog troška. Još pola milijuna eura od pokojne Milke je na računima banaka i zablokirano je privremenom mjerom od prvoga dana. To stoji na računima i čeka okončanje ostavinskog postupka, rekao je odvjetnik. 

Drago Celizić je ostao zatečen. Kazao je da ne zna ništa o presudi. 

- Nije mi odvjetnik ništa javio, ali ako je zaista tako, to je strašno. Stvarno mi je već muka od svega. Naravno da ćemo se žaliti - rekao je Celizić i potvrdio da je ove godine bio u kući te da je sve bilo normalno. 

VIDEO Sjećate se prvog pobjednika Big Brothera? Saša sada živi u Švedskoj i izgleda dosta drugačije

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar krcedolac
krcedolac
18:01 25.09.2023.

Kako kaže ona židovska kletva...dabog dao da imao pa nemao...pohlepa ružna navika.

BO
BoljiSvijet
17:23 25.09.2023.

Ja bi na Celzićevom mjestu tužio RH radi toga što je RH omogućila sklapanje takvih doživitnih ugovora a da nije označile tko i kada smije sklapali takve ugovore..iz ovog članka proizlazi da nije bio razlog njegova nebriga o osobi kojoj je pružio doživotnu skrb već da ta osoba nije bila svjesna što potpisuje.. javni bilježnik također snosi dio odgovornosti zašto je takav ugovor uopće ovjeravao između stranaka a da nije utvrdio poslovnu sposobnost stranke odnosno zašto nije tražio mišljenje psihijatra..ako je sve bilo "čisto" u smislu mentalnom zdravlja te gospođe obda Celzić bi mogao tim putem krenuti..jedino ako je stvarno ta presuda donesena na temelju jakih med.dokumenata iz kojih bi bilo vidljivo da ta gospođa nije bila pri sebi. E onda bi tu posla imalo i pravosuđe da utvrdi odgovornost onoga tko je ovjeravao takav ugovor pod tim okolnostima...u tone slučaju Celziću žao mi je,onda si ti svjesno išao u nešto što od početka nije bilo čisto što me za tebe pomalo čudi jer nisi takva osoba i za tebe se ne vežu skandali

Avatar megatronman
megatronman
18:57 25.09.2023.

Nije mogao Drago znati koliko će ta osoba živjeti od trenutka sklapanja ugovora. Znam za sličan slučaj kad je zaista stranka bila uvjerena da zbog godina uzdržavane, neće trajati koliko je potrajalo. Naime, nakon sklapanja ugovora, uzdržavana gospođa je živjelaa još 20 godina, a za to vrijeme je druga stranka i nju uzdržavala i plaćala joj sve račune.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije