Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Damir Horvatinčić: Iva Šulentić moja je srodna duša

ples
20.11.2009.
u 21:07

Svakodnevna četiri sata znojenja na plesnom podiju s Ivom i rad u frizerskom salonu ostavljaju mu tek nešto malo vremena za san pa ne stigne u taj natrpani raspored ugurati i ljubavnu vezu.

Savršene i ujednačene korake Damir Horvatinčić, plesni partner Ive Šulentić u šou “Ples sa zvijezdama” ne radi samo na plesnom podiju, tako korača i životnim stazama, pozitivno i poprilično samouvjereno za dečka od svega 22 godine. Već u trećoj emisiji sa svojom partnericom od strogog žirija dobio je maksimalan broj bodova, prije njih to je uspjelo samo Nicolasu Quesnoitu i Zrinki Cvitešić, pobjednicima prve sezone.

Pohvale žirija nisu ga digle u nebesa već su mu samo dale poticaj da s Ivom trenira još žešćim tempom. Rad u frizerskom salonu do popodneva, zatim četverosatno znojenje na podiju s Ivom dnevni je ritam ovog plesača i frizera u koji pokušava nagurati i druženje s prijateljima pa zato o djevojkama ne stigne ni razmišljati.

– Očekivao sam OK ocjene jer je jive moj ples, zato što do određene granice omogućuje slobodu stila koju sam i u ovom nastupu iskoristio, a Ivi je savršeno legao i brzo je pohvatala korake. Ima urođen smisao za ritam, što je velika prednost – zadovoljan je Horvatinčić ocjenama i partnericom.

– Dobio sam najbolju plesačicu u ovoj sezoni. Pozitivna je, puna energije i vrckava, slični smo si, što mi odgovara. Ponekad je tvrdoglava i perfekcionist i neke figure želi izdrilati do savršenstva čak i onda kad ja kažem kako su odlične. U plesu smo srodne duše! – priča Damir koji je svoje plesne cipele prvi put obuo sa 10 godina i otad ih ne skida.

– Bio sam hiperaktivno dijete i prije plesa sam trenirao karate i plivanje, ali ništa od toga me nije dovoljno iscrpilo pa mi je mama predložila da se upišem na ples. Već nakon prvog natjecanja znao sam što želim u životu, biti aktivan plesač do svoje tridesete, a nakon toga otvoriti plesnu školu – priča 22-godišnji Damir kojeg zbog bavljenja plesom ekipa iz škole nikad nije zezala.

– Bilo je zezancije, ali u pozitivnom smislu, nije nikad bilo nekog podbadanja zbog toga što sam dečko i bavim se plesom – kaže Damir koji je odrastao u Rakovu Potoku, mjestu od svega tisuću stanovnika koje se nalazi na pola puta od Samobora do Zagreba. Iako se nikad nije potukao jer nije agresivan tip i uvijek je u društvu imao ulogu mirotvorca, kao mali bio je sklon nestašlucima.

– Meni i bratu bilo je najdraže nabijati loptu po dvorištu, zbog čega su često znali stradati prozori na našoj garaži. Škola nije bila moje draže mjesto, tamo sam zapravo boravio samo kako bih skupio energiju za gluposti izvan školskih klupa. Često s dečkima iz ekipe odem na nogomet, ali uvijek pazim da ne ozlijedim noge. Dok sam bio manji zanimale su me opasnije stvari poput skejtanja i kaskaderstva koje podižu adrenalin – prisjetio se djetinjstva Damir kojem je ovo prvi put da nastupa u ovom šou.

Zbog plesa je žrtvovao puno toga pa čak i odabir svog zanimanja.

– Htio sam biti koktel-majstor, ali oni rade samo večernje smjene pa sam se odlučio za frizersku školu. Taj posao mi je ok, ali ples je moja jedina ljubav – iskreno će plesač kojem je i mama Jasna frizerka i svake subote ga zajedno s tatom Slavkom i bratom Željkom bodri u studiju HTV-a. Kako je odmalena bio samostalan u svojim odlukama, nije htio praksu odraditi u maminu salonu u Palmotićevoj.

– Mama se nije ljutila zbog toga, dapače, bilo joj je drago. Danas radim u frizerskom salonu, a mušterije su mi brojne poznate osobe među kojima i Tarik Filipović, Dubravka Ostojić i Dolores Lambaša. Tarik mi je već dugo mušterija i moram priznati da nije nimalo zahtjevan, uvijek kaže koliko da mu skratim kosu i uvijek je zadovoljan – priča Damir koji mašta o otvaranju vlastitog salona. Kemiju koja se stvara između plesnih partnera nemoguće je izbjeći ili sakriti, no zbog toga nijedna Damirova djevojka nikad nije bila ljubomorna.

– Možda su i bile ljubomorne, ali su to dobro skrivale. U vezi u kojoj sam bio tri godine moja djevojka nikad nije pokazivala takve znakove ljubomore – smješkajući se kaže frizer dodajući da je svim bivšim ljubavima objasnio da je to dio posla. Kad je o curama riječ, izgled mu nije presudan, ali kaže da je dosad bio samo s najzgodnijima!

Svakodnevna četiri sata znojenja na plesnom podiju s Ivom i rad u frizerskom salonu ostavljaju mu tek nešto malo vremena za san, pa ne stigne u taj natrpani raspored ugurati i ljubavnu vezu.

– Sve da sad i imam vezu, mislim da bi bila osuđena na propast jer joj se ne bih stigao posvetiti, niti mi cure prilaze otkako nastupam u “Plesu sa zvijezdama” – priznaje Damir. Nikad nije iskoristio svoje plesne vještine za zavođenje djevojaka.

– Nisam nametljiv kad prilazim curama, pa ih nikad nisam ni oblijetao plešući oko njih. Volim ići na salsa plesnjake i vjerujem da sam tamo možda i privukao neku curu svojim plesom, ali ja ne volim djevojkama ulijetati na taj način. Mislim da u jednoj vezi sve mora ići postupno, a ne u stilu 'ej mala, ti se meni sviđaš' – objašnjava mladić čija je jedina ljubav trenutačno ples.

– Da mi netko ponudi i milijun kuna, ne bih pristao ostaviti se plesa jer sam tome u potpunosti predan.

Zato bi Damir i posljednju kunu potrošio na ples. Sve ulaže u plesnu budućnost. Usprkos podočnjacima koji odaju koliko je umoran, Damir je bez problema skakutao pred fotoobjektivom neprestano naglašavajući da se i dalje ne smatra zvijezdom zbog nastupa u HTV-ovu šou. Upravo skromnost spominje kao jednu od svojih vrlina.

– Pozitivna sam osoba i uvijek pokušavam iz svega izvući nešto dobro, uporan sam i veseo, komunikativan, direktan i iskren, to su mi vrline, a mane... Hm, ne mogu se baš sjetiti neke mane, možda to što sam tvrdoglav. Ali moja tvrdoglavost je uvijek s razlogom i kada shvatim da nisam u pravu, povučem se – kaže. Također nas uvjerava da nema nijednog poroka, osim toga što se ne zna brinuti za sebe.

– Sam sebi uvijek sam na posljednjem mjestu. Prošle subote kad sam se vratio s “Plesa sa zvijezdama” jedva sam dočekao leći u krevet i gledati neki film. Bilo je jako kasno, ali čim su me frendovi nazvali da odemo na cugu, u roku sekunde izišao sam iz kuće. Ne volim nikoga iznevjeriti, pa se trudim svima ugoditi – priča nova zvijezda na estradnom nebu koja nevoljko kad izađe s dečkima vani caruje plesnim podijem i prijatelji ga rijetko kad uspiju nagovoriti da im pokaže nekoliko plesnih koraka.

Ovaj po prirodi altruističan dečko zna se nositi s porazima, pa ga ispadanje iz šoua ne bi previše razočaralo.

– Naučio sam se nositi s gubitkom, sve je to dio napretka. Nikad me nije razočaralo kad bih na natjecanju osvojio peto ili šesto mjesto – kaže Damir. Slično razmišlja kada bi ga prevario prijatelj ili djevojka.

– Ako bi mi djevojka ili prijatelj tek nakon šest mjeseci priznali izdaju ili prevaru, sigurno ne bih prešao preko toga. Ali ako bi mi odmah to rekli, razmislio bih hoću li im oprostiti ili ne – priznao je Damir i brzo dodao da ne bi nikad mogao nekoga mrziti zbog takva ponašanja. Čim završi “Ples sa zvijezdama” vratit će se u zagrljaj svoje sadašnje partnerice Ane Lovrić s kojom pleše više od godinu dana.

Komentara 2

FI
fićo
00:06 21.11.2009.

neznam ali nije mi bas simpatican....

MA
Mayhaelo
17:04 21.11.2009.

Simpatičan momak! Sretno mu dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije