Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vjeruje u pobjedu

Autor "Mižerje": Na Eurosong čekao sam čak dvadeset godina

topolovac (1)
Foto: Privatni album
1/3
23.01.2013.
u 10:00

Na glazbenoj je sceni desetak godina kao skladatelj, izvođač i autor tekstova. Osim što se bavi glazbom, 12 godina radi u istoj karlovačkoj tvrtki. “Mižerja” je namjenski rađena za klapu, no kao interpretatora volio bi vidjeti T. Spalata.

Sretan sam i zahvalan HRT-u što je baš moju pjesmu izabrao da predstavlja Hrvatsku na Eurosongu 2013. S klapom ću pokušati donijeti Hrvatskoj što bolji plasman. Silno želim da se upravo to i dogodi s obzirom na loš plasman u proteklih nekoliko godina – kaže Goran Topolovac (38) iz Duge Rese, autor “Mižerje” koja će nas u svibnju predstavljati na Eurosongu.

Vjera i ljubav

Riječ je o laganoj, ljubavnoj pjesmi, priči o čovjeku koji u životu nema ništa osim vjere i velike ljubavi prema ženi koju voli. Topolovac, priznaje, nije se nadao takvom uspjehu, a pjesmu je poslao na nagovor prijatelja.

– Svoj uspjeh posvećujem svim neafirmiranim autorima u ovoj zemlji koji se trude isplivati na površinu. I sam sam to bio do sada. Moja poruka njima je: “radite, šaljite pjesme na festivale i radiopostaje, gdje god možete” – kaže autor koji svira klavijature u karlovačkoj grupi 047.

Na glazbenoj je sceni desetak godina kao skladatelj, izvođač i autor tekstova. Osim što se bavi glazbom, 12 godina radi u istoj karlovačkoj tvrtki. “Mižerja” je, kaže, namjenski rađena za klapu, no kao interpretatora volio bi vidjeti Tedija Spalata.

San o pozornici

– Ne bismo solo pjevača s pratnjom, nego baš klapu. Već smo odabrali ljude koji bi je sačinjavali, međutim teško je uskladiti obveze jer jedan pjeva u splitskom HNK, drugi je liječnik, pa sad tražimo novu, jednako dobru postavu – otkriva Velimir Đuretić, član žirija za odabir naše pjesme predstavnice.

I dok je pjesma sad u rukama Nikše Bratoša koji će je aranžmanski prilagoditi eurovizijskim standardima, Topolovac kaže da su mu se ostvarili snovi jer o svom nastupu na Eurosongu maštao je i kao 12-godišnjak.

– A kad je Tony Cetinski pjevao “Nek’ ti bude ljubav sva”, bio sam u vojsci. Imali smo izlazak i s prijateljima sam gledao Euroviziju. Tada sam rekao da dok god ja ne odem ne Eurosong, nećemo pobijediti – prisjeća se.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
moskito
18:56 23.01.2013.

Kud zuris , to ti je prvih 20g. cekanja. Jos drugih 20g. pa bi bio sposoban napraviti neku pjesmicu za Hrvatsku scenu ali za europu zaboravi.

Avatar Django
Django
17:55 23.01.2013.

Pravo ime za pjesmu.

Avatar billybull
billybull
13:06 23.01.2013.

ne mora brinuti o padanju u nesvijest...zavrsit ce bas kao i ostale nase pjesme zxadnjih godina....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije