Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJATELJSKI TRENING

Fitness centar Vir - aqua aerobika na plaži potpuno je besplatna

Fitness centar Vir
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
02.07.2019.
u 09:10

Posjećuju nas turisti iz gotovo svih europskih zemalja, ponajviše Mađari, Česi, Slovaci, Nijemci, Slovenci... koji su i najbrojniji gosti našeg otoka. Zaluta i poneki Amerikanac, Rus, Indijac, Kinez..., kaže kineziolog Mate Kapović, vlasnik fitness centra u koji dolaze osobe od 16 do 80 godina

Ako ste željeli biti fit preko ljeta, donedavno vam je za vitku liniju najčešće bilo dovoljno plivanje. No, ako vam ono ne leži ili jednostavno za postizanje idealne težine koristite teretanu, a ako ste na odmoru na otoku Viru, svakako posjetite Fitness centar. Kineziolog Mate Kapović, koji vodi teretanu, kaže kako je kod njih prava obiteljska atmosfera.

– Mjesto nije veliko pa se svi većinom poznajemo, a brzo se uklopi i svaki gost – objašnjava Kapović i dodaje kako se korisnici sljedećeg ljeta uvijek vrate i osjećaju se kao kod kuće.

– Stranci su oduševljeni jer mogu vježbati na spravama “starijeg kova” i s čistim utezima, što je postalo rijetkost, gotovo i nemoguće jer danas u fitnessima prevladavaju uglavnom strojevi. Mi smo samo teretana, koja ima i dvoranu za slobodni trening, a na ljeto prestajemo sa standardnim grupnim treninzima jer lokalno stanovništvo, tzv. zimski vježbači, nema vremena, ponajviše zbog sezonskih poslova. A teško je voditi grupne treninge a da ne znate hoće li tko od turista doći – zaključuje Kapović.

No, gužve su već počele je rekreativci ne žele zbog odmora propuštati svoj ritual. Raspon je godina od 16 do 80, koliko ima jedan zaljubljenik u fitness koji ne propušta nijedan trening. Ondje formu održavaju i profesionalci, ali Kapović ističe da bi svaka osoba morala vježbati sat vremena dnevno.

– Ljudima je potrebno kretanje i vježbanje u svakodnevnom životu, a statistike su poražavajuće. Naime, manje od 10 posto ljudi ui svijetu bavi se nekim oblikom rekreacije, a kod nas još i manje. Tako da nam je nagrada ako nekoga tijekom godišnjeg odmora potaknemo na neki od načina vježbanja ili na kretanje. Bilo je i takvih koji su došli na godišnji, pitali o treningu i sljedećih godina se vraćali i praktički nam zahvaljivali što smo ih potaknuli i naučili neke stvari, pa su trening prihvatili kao dio života. Kako bi rekao moj prijatelj i kolega Mario Mlinarić, zdrav život postaje navika – objašnjava voditelj fitness kluba Kapović.

Kaže da turisti dolaze obično na sedam do deset dana, a imaju i znatan broj mjesečnih korisnika. – Posjećuju nas turisti iz gotovo svih zemalja Europe, ponajviše Mađari, Česi, Slovaci, Nijemci, Slovenci... koji su i najbrojniji posjetitelji Vira. Zaluta i pokoji Amerikanac, Rus, bilo je i Indijaca, Kineza i puno drugih. Kadetska te-kvon-do reprezentacija BiH ovdje se priprema, jedan bečki džiju-džicu klub dolazi svake godine, slovački kros-ski klub, razni natjecatelji s fitness i bodibilderske scene te pojedinačno brojni sportaši. Posebnost je aqua aerobika koja se izvodi na plaži, animacijski svaki dan i besplatna je za sve ljude dobre volje. Praktički smo puni tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, tako da imamo i dvostruko više prostora ne bi nam bilo dovoljno – kaže taj kineziolog koji vodi klub.

Očito je koncept “prijateljskog treninga” s korisnicima, koji uz vježbe raspravljaju o brojnim temama od politike do prehrane, o dostupnosti suplemenata, o najboljim plažama i restoranima, upalio i Fitness centar Vir i ove godine očekuje brojne turiste.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije