Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Villa Mons Aureus, Popovac

Luksuz i komfor u idiličnom seoskom ambijentu podno jedine baranjske planine – Banova brda

29.11.2019.
u 09:30

U vanjskom dijelu objekta u zasebnoj prostoriji smješten je mini wellness koji uključuje finsku saunu i stol za masažu

Turističku ponudu Baranje svakako je obogatilo otvaranje Ville Mons Aureus, prve baranjske ruralne vile s pet zvjezdica. Nalazi se u Popovcu, a uređena je u kombinaciji suvremenog i rustikalnog stila. Zamišljena je kao idealno utočište od svakodnevice, no pruža sav komfor, što zbog opreme koju objekt nudi, što zbog ljepote prirode kojom je okružena. Naime, u Popovcu će vas probuditi pjev ptica i zrake sunca, tijekom dana možete uživati u mirnoj atmosferi mjesta i pogledu na prostranstvo ravnice, ali i na Banovo brdo, jedinu baranjsku planinu podno koje je smješten Popovac.

To selo nedaleko od granice s Mađarskom ranije je bilo poznato i pod imenom Goldberg, a manje poznato pod imenom Mons Aureus, što u prijevodu znači Zlatno brdo, po čemu je vila dobila i ime. Priča seže u daleku prošlost, u 4. stoljeće kada su na Mons Aureusu stari Rimljani na čelu s carem Probom, koji je u Baranju donio prvi trs vinove loze, sadili lozu i proizvodili vino pa su je zbog zlatnih kapljica proizvedenih od grožđa baranjskog vinogorja nazvali Zlatno brdo. Tamo su pronađena dva žrtvenika posvećena rimskom bogu vina i zabave Liberu. U Villi Mons Aureus izložena je replika žrtvenika, dok su originali u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Sama vila, koju posjećuju domaći, ali i gosti iz zapadne Europe, ima dvije jedinice – apartman “Constantin” s 5 zvjezdica (kapacitet je 3+2 osobe, a noćenje 980 kuna), sobu “Vanetius” s 4 zvjezdice (kapacitet je za 2+1 osoba, a noćenje 480 kuna). Apartman ukupne površine 101 četvorni metar ima tri spavaće sobe, dnevni boravak, kuhinju s blagovaonicom, dvije kupaonice i terasu. Prostorije naglasak stavljaju na udobnost i komfor, a osjećaj luksuza pojačan je krznenim tepisima u spavaćim sobama. Soba “Venatius” ukupne površine 104 četvorna metra ima veliki krevet, prostor za opuštanje uz kamin ispred kojeg je prostrt tepih od kravlje kože, biljar, radni prostor, balkon i veliku kupaonicu s hidromasažnom kadom, infracrvenom saunom i perilicom rublja.

U vanjskom dijelu objekta u zasebnoj prostoriji smješten je mini wellness koji uključuje finsku saunu i stol za masažu. Vila ima i vanjski hidromasažni bazen , a u tijeku je završetak radova na vanjskom bazenu veličine 8,40x4,00x1,50 metara. Uskoro stiže i novi hidromasažni bazen. Wellness ponuda uključena je u cijenu noćenja. U dvorišnom prostoru vile nalazi se velika sjenica pod kojom gosti mogu uživati u hidromasažnom bazenu, ručati i družiti se uz čašicu baranjskog vina ili rakije, zidani roštilj i dječje igralište. Vila ima igraonicu za djecu, garažu i privatno parkiralište. Zbog svoje lokacije objekt pruža potpunu privatnost svojim gostima i odmor od brze svakodnevice u seoskoj idili i miru koji pruža bijeg od svakodnevnog užurbanog ritma.

– Pri uređivanju bilo nam je jako važno osigurati udoban ambijent i ugodnu atmosferu. Ideja je bila urediti kuću u ruralnom stilu u pogledu materijala koji će se koristiti, ali s kombinacijom rustikalnih i modernih elemenata. Nastojala sam ubaciti u dizajn minimalističku eleganciju kroz jednostavne linije da se u kombinaciji stilova ipak postigne osjećaj profinjenosti. U svakom slučaju bilo mi je važno udovoljiti i funkcionalnim i estetskim zahtjevima - kaže Kristina Kotromanović, direktorica tvrtke EK PRO j.d.o.o u čijem je vlasništvu vila.

Jedinice su dizajnirane koristeći najbolje od modernog i rustikalnog stila. Namještaj, draperije, posteljina, sve je prožeto trendovskim bojama i najkvalitetnijim materijalima kako bi se postigao luksuzni osjećaj boravka gosta. Većina namještaja rađena je po mjeri slijedeći tradicionalni baranjski ruralni stil, koji se najviše očituje kod drvenog masivnog namještaja izrađenog od drveta hrasta i oraha, ali uz dozu moderne koja se vidi u ravnim linijama i trendi bojama te raznim ukrasima i dodacima. Direktorica kaže da su joj kod uređenja udobnost i osjećaj ugode gosta bili na prvom mjestu.

– Tijekom boravka gosti mogu koristiti neke od naših sadržaja i usluga kao što su wellness, bicikli i štapovi za nordijsko hodanje, igrati pikado, biljar, koristiti naše dječje igralište i igraonicu ili uživati ​​u roštilju ili se jednostavno opustiti na sunčanoj terasi – govori Kristina Kotromanović dodajući kako će Villa Mons Aureus svom gostu pružiti seosku idilu u ruralnom stilu, ali bez odricanja od maksimalnog komfora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije