Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKE WELLNESS OAZE

Na kraljevske tretmane dolaze gosti iz Njemačke, Slovenije, Turske, Italije...

25.10.2019.
u 10:20

Turisti se iznenade kad saznaju cijene usluga jer 
su povoljnije nego drugdje, a jednako kvalitetne

Boutique hotel Tvrđa, Osijek
Otvoreni grijani bazen na krovu hotela

Smješten u samom srcu starog dijela Osijeka, ovaj je hotel prvi izvorni boutique hotel koji objedinjuje tradicionalni i moderni dizajn. Boutique hotel Tvrđa sastoji se od podruma u kojem se nalazi restoran, tri etaže s 15 deluxe soba i terase na krovu hotela s pogledom na Tvrđu. Na terasi se nalaze sauna, jacuzzi te otvoreni grijani bazen čije je korištenje uračunato u cijenu noćenja koje u jednokrevetnoj sobi stoji 661 kunu, a u dvokrevetnoj sobi 772 kune. Bazen, sauna i jacuzzi su na raspolaganju samo hotelskim gostima, a restoran za 25 osoba namijenjen je i drugim gostima.

Gosti hotela su mahom poslovni ljudi, odnosno njih 90 posto, a ostalo su turisti. Domaćih je gostiju 80 posto, a stranaca je najviše iz Njemačke. Domaći gosti u hotelu u pravilu borave jedan dan, a stranci ostaju od dva do pet dana i uživaju u sauni, bazenu, jacuzziju i luksuznim sobama u srcu osječke Tvrđe.

Hotel Osijek
Spa zona s najljepšim pogledom na Dravu

Wellness centar hotela Osijek moderno je uređen prostor na 14. katu. Podijeljen je u spa zonu s najljepšim pogledom na Dravu i baranjsku nizinu te fitness zonu s pogledom na grad. Gostima spa zone na raspolaganju su turska kupelj, finska kupelj te jacuzzi. U prizemlju hotela je najveći beauty centar u ovom dijelu Hrvatske koji nudi velik izbor usluga njege lica i tijela, manikure i pedikure, sunčanja te široku paletu masaža, koje su i najtraženije, a cijena im je od 140 do 250 kuna.

Gošće se često odlučuju i za tretman neinvazivnog oblikovanja tijela. U hotelu kao najtraženiju izdvajaju antistresnu masažu po cijeni od 185 kuna. Radi se o masaži cijelog tijela, lica i vlasišta u trajanju od 75 minuta njegujućim mirisnim uljima. Posebna pogodnost za goste hotela je besplatno korištenje spa i fitness zone. Omjer domaćih i stranih gostiju u hotelu Osijek je podjednak. Stranci su najčešće iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije. Prosječan je boravak trenutačno dvije noći, a u hotelu se nadaju da će stalnim obogaćivanjem turističke ponude postati i dulji.

Kurija Janković, Kapela Dvor
Tamo gdje Slavonija grli Podravinu

Kurija Janković sagrađena je u 19. stoljeću u duhu historicizma i jedna je od najelegantnijih plemićkih ladanjskih kuća u Virovitičko-podravskoj županiji. Hotel se nalazi na mjestu gdje Slavonija grli Podravinu i u okruženju UNESCO-ova prekograničnog rezervata biosfere Mura - Drava - Dunav. Kurija Janković raspolaže s 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju café bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli.

Hotel Kurija Janković obogato je svoju standardnu ponudu uslugom wellnessa, vinskog bara i sportsko-rekreacijskog centra koji će biti otvoren do kraja godine. Vrijednost je projekta oko dva milijuna eura.

Hotel Art, Slavonski Brod
Biotretman toplim uljem i piling-pastom

U prostoru wellness centra hotela nalaze se hidromasažni bazen sa slapovima, finska sauna te tzv. relax zona. Cijene su, baš kao i u cijeloj Slavoniji, pristupačnije nego u drugim turističkim središtima, pa tako najtraženija antistresna aromatska masaža od 45 minuta stoji 130 kuna, a kraljevski tretman – masaža cijelog tijela toplim uljem i piling-pastom od ljekovitog bilja 180 kuna. Taj stopostotni biotretman traje 70 minuta.

U hotelu preporučuju hidromasažni bazen, finsku saunu te masažu cijelog tijela u svrhu održavanja zdravlja, a maderoterapiju za žene i detoks-paket za one koji bi htjeli intenzivnije rezultate. Prema podacima iz listopada, 57% je domaćih gostiju, a stranci su najčešće iz Njemačke, Italije, Slovenije i Austrije te ostaju do pet dana.

Dvorac Janković, Suhopolje
Masaža i relaksacija na plemićkoj ruti

Dvorac Janković dio je Plemićke rute koja povezuje ljetnikovac grofa Draškovića iz 19. stoljeća u Noskovcima, izletište Pustaru Višnjicu u blizini Slatine, hotel baštinu Kuriju Janković u Kapela Dvoru, raskošni dvorac Pejačević u središtu Virovitice, park-šumu Jankovac u Parku prirode Papuk… Obnavljanje dvorca provodi se u nekoliko faza, a u završnoj je fazi uređenje dijela za wellness i bazene.

Wellness u Suhopolju imat će sobe za masažu, svlačionice sa sanitarijama, saune s predprostorom, relaks-zonu, tuševe i bazen.

Hotel Villa Lenije, Vinkovci
Opuštanje uz bazen, finsku i parnu kupelj, masaže...

Hotel Villa Lenije je kombinacija tradicionalne i moderne arhitekture. Sastoji se od starog obnovljenog dijela Ville Lenije i novog dijela modernog unutarnjeg uređenja. Kompleks wellnessa ima zatvoreni bazen i finsku i parnu kupelj, tzv. private spa suite te sobe za kozmetičke tretmane i masaže. Najtraženiji su tretmani wellness paketi za dvije osobe koji uključuju korištenje sauna i bazena s uključenim masažama po cijeni od 250 do 450 kuna.

U hotelu izdvajaju poseban tretman u sklopu wellnessa Lenije aroma pleasure. Tretman traje 90 minuta, stoji 400 kuna, a uključuje kupku s mirisnom soli, aromatsku masažu cijelog tijela i tzv. pakung tijela mirisnim uljima. Gosti hotela su iz Hrvatske, ali i cijele Europe.

Kurija Mihalović, Feričanci
Otvaraju wellness s tretmanima crnim vinom
Da su Francuzi veliki hedonisti potvrđuje njihov način života, ali i prehrana koja sadrži veću količinu zasićenih masnih kiselina. Unatoč tome, u toj je zemlji zabilježena mala stopa smrtnosti i oboljenja od kardiovaskularnih bolesti te raka debelog crijeva. Glavni je razlog vino, a Francuzi su poznati po tome što ga rado piju uz omiljeno jelo. Znanstvenici tvrde da osobito crno vino (naravno, ako se pije u umjerenim količinama) može smanjiti rizik bolesti i do 30 posto. Farmaceutski fakultet u Bordeauxu prije nekoliko godina utvrdio je da procijanidin, sastojak koji sadrže samo crna vina, sprečava aterosklerozu i smanjuje mogućnost infarkta. A najviše procijanidina sadrži frankovka, sorta koja najbolje rezultate u Hrvatskoj daje u Feričancima. U središtu toga malog slavonskog mjesta podrumi su Feravina, a njezina se frankovka osim u Europi pije i u dalekom Meksiku pa čak i na Karibima. Za razliku od ostalih slavonskih vinarija koje su uglavnom poznate po bijelim sortama, u Feravinu polovinu proizvodnje čine crna vina.

Stari podrum Feravina iz 1804. i vinogradi na padinama Krndije u okruženju šume posljednjih godina privlače sve više gostiju, a uskoro će Feričanci dobiti i prvi wellness centar s ritualima i tretmanima temeljenim na vinu. Naime, prema ambicioznom projektu, kurija Mihalović u neposrednoj blizini vinarije uskoro će postati atraktivan hotel baština s wellness centrom i bazenom u dvorištu. Investicija je vrijedna oko 6 milijuna eura, a prvi gosti mogli bi doći već sljedeće godine.

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj

Riješite kviz i provjerite svoje znanje o hrvatskom zdravstvenom turizmu

 
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije