Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odolio iskušenju

Ugledao je novčanik sa 7000 kn, no znao je: Neću ga zadržati

džajkić
ZGH
07.04.2013.
u 09:53

Poštenog i skromnog djelatnika Zagrebparkinga primio je šef ZG Holdinga Ivo Čović

- Da sam pronašao i milijun kuna u svakom slučaju nađeno ne bih zadržao. Novac bih pošteno vratio vlasniku ili bih ga odnio na policiju. Vjerujem u poštenje i također se nadam da će moj primjer u budućnosti biti inspiracija i drugima kako treba postupiti u ovakvim ili sličnim situacijama, iskreno je kazao Ivan Džajkić, djelatnik Zagrebparkinga koji je novčanik sa čak sedam tisuća kuna vratio njegovoj vlasnici. Cijeli događaj odigrao se prije otprilike mjesec dana, a Džajkića je u petak primio njegov šef, prvi čovjek ZG Holdinga Ivo Čović. 

- Čestitam vam na ovom uistinu pohvalnom djelu. Drago mi je da je upravo djelatnik Zagrebačkog holdinga pronašao i vratio izgubljeni novčanik vlasnici. Ovime smo pokazali da u Zagrebačkom holdingu rade časni i pošteni ljudi i drago mi je što ste dali svoj doprinos u slanju takve pozitivne poruke javnosti. Ostanite uvijek takvi- rekao je Ivo Čović.

Čovića su zanimali detalji, kako je odolio iskušenju?

- Ni u jednom trenutku nisam razmišljao da bih mogao zadržati novac, odgovorio je Džajkić koji u Holdingu radi punih 15 godina. Ni njegova situacija, kaže, nije bajna, ali što je tuđe mora biti vraćeno. 

Bilo je to prije podne u Petrovoj ulici. Ispod automobila koji je upravo odlazio s parkirališnog mjesta, ugledao je lisnicu punu novca, nekoliko novčanih i kreditnih kartica te većinu osobnih dokumenata. Uzevši je s poda istoga trenutka odlučio je da novac niti slučajno neće zadržati, već da će ga vratiti vlasniku. Putem interneta saznao je adresu i telefonski broj osobe s osobne iskaznice, ali broj mobitela dotične gospođe bio je izvan funkcije. Na naznačenoj adresi također nije mogao pronaći prezime i pristup stanu. Tada je, pogledavši detaljnije sadržaj pronađenog novčanika, uočio odrezak pošte za plaćeni račun. Na njemu je, uz ime i prezime, stajao i broj još jednog mobitela. Osoba koja se javila na poziv, vlasnica novčanika, u prvom trenu bila je u pozitivnom šoku. Naime, za novčanikom je već neko vrijeme intenzivno tragala.

- Vratio sam joj novčanik, a ona me htjela nagraditi, no to nisam smatrao potrebnim. Sljedeći dan na e-mail adresu Zagrebparkinga stigla je pohvala od same vlasnice novčanika - rekao je skromni Džajkić.

>>Djelatnik ZG parkinga našao novac i vratio ga

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije