Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODABRAO USB

Apsurd na Učiteljskom fakultetu: Kandidat za dekana odbijen jer nije priložio CD s dokumentima

Zagreb:  Svečana akademija Učiteljskog fakulteta u Zagrebu povodom Dana Fakulteta i Svjetskog dana učitelja
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
11.03.2024.
u 13:53

U objavljenom zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga stoji da su Zovko, Filipan-Žigić i Dumančić predali potpune prijave, dok je Krznaru i Perkovu nešto nedostajalo

Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u tijeku je natječaj za dekana te institucije. Uprava Fakulteta nedavno je objavila popis kandidata za poziciju, a pri tome je nekima u oko upao jedan detalj dokumenta. Naime, na natječaj se javilo pet zainteresiranih, a radi se o Vatroslavu Zovku, Blaženki Filipan-Žignić, Mariu Dumančiću, Tomislavu Krznaru i Tinu Perkovu, no neki od njih pali su već na prvom koraku - nisu uspješno predali dokumentaciju.

U objavljenom zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga stoji da su Zovko, Filipan-Žigić i Dumančić predali potpune prijave, dok je Krznaru i Perkovu nešto nedostajalo. U objašnjenju se navodi da prof. dr. sc. Krznar nije priložio potpisani prijedlog, a Perkov nije podnio traženu dokumentaciju na CD-u.

Foto: Učiteljski fakultet/Screenshot

Pravilna prijava treba se sastojati od tri stavke: Neotvorene omotnice, potpisanog prijedloga, tražene dokumentacije o programu rada i životopis u tiskanom (PDF) i digitalnom (CD) obliku, a kandidati moraju imati znanstveno-nastavno ili umjetničko-nastavno radno mjesto u trenutku prijave.

Redakcija portala srednja.hr u posjedu je pisma koje je kandidat Perkov uputio Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu. U njemu navodi da je priložio dokumentaciju na USB-u, što smatra jednakovrijednim načinom dostavljanja tražene dokumentacije, a što u izvješću Učiteljskog fakulteta uopće nije navedeno.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Zadar: Rekordna količina kiše u ožujku

Komentara 3

MA
marcellus
14:35 11.03.2024.

Mogli su tražit i da im se dostavi na 5.25 inča disketama... Tko još koristi CD i tko ga uopće ima na računalu?

NE
Neretva93
14:24 11.03.2024.

Kakav je to “apsurd” kad je jedan od uvjeta i to bio i razmatra se potpuna dokumentacija,lijepo piše.Taj mora da je za neke druge ustanove a ne za to a ne za učiteljski fakultet.

Avatar mrIvan
mrIvan
20:22 11.03.2024.

Fina birokracija ništa ne objašnjava. Birokracija odlučuje. Sad će lijepo žalbe pa tužbe i onda se netko pita zašto imamo toliko puno sporova. Zato što institucije vode panjevi s ganglijama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije