Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na kraju svijeta

Do grada imaju 14 km, rade od osam, a bus kreće u 4.45 sati

'07.07.2011. Zagreb, Hrvatska - Zbog radova u naselju Odranski obrez privremeno je promjenjena trasa zetovog autobusa. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
16.07.2011.
u 09:00

Odranski Obrež 
mjesto je u kojem se za 20-ak minuta vožnje mora ustajati u cik zore

Odsječeni su od svijeta. Iako im treba tek dvadesetak minuta lagane vožnje do centra grada, stanovnici Odranskog Obreža ne mogu nikuda – osim ako nemaju vlastiti automobil.

S prvim zrakama sunca

ZET-ov autobus koji ih prevozi na posao i s posla – i zbog ljetnog rasporeda vožnje i zbog radova na opskrbi kanalizacije u tome naselju – ne vozi u vrijeme kada je to mještanima potrebno. Da bi zadržali posao, mnogi od njih put Zagreba kreću s prvim zrakama sunca.

– Ustajem u četiri ujutro kako bih ulovio autobus. Odem na posao, sjedim i čekam da počne moje radno vrijeme ili se šećem gradom. Ovo je posve besmisleno, radovi su potrebni, ali trebali su organizirati drukčiji vozni red – kaže 20-godišnji zaštitar Vjekoslav Viceban.

Ako ga kojim slučajem zapadne radni vikend prisiljen je moliti poznanike da dođu po njega jer kući se ne može vratiti.

A kako nazad doma?

– Posljednji autobus u subotu imam u 21.10, a moje radno vrijeme je do 21 sat. U deset minuta ne mogu stići do Savskog mosta na posljednji autobus – ljutit je na vozni red i radove koji su još više ograničili ZET-ove "limuzine". Isti problem muči i čitatelja koji nas je i upozorio na autobusnu liniju Savski most – Odranski Obrež.

– Radimo, a prijevoza za posao nemamo, da ne govorim o onome za povratak kući – kaže. Prvi autobus iz mjesta nadomak Zagreba ujutro kreće u 4.45, a nakon njega prvi sljedeći u 8.20. Prekasno, jer većina naravno radi od osam.

Ključne riječi

Komentara 26

MF
mfskolarac
09:52 16.07.2011.

to je nama nasa borba dala... zivio HDZ

ZE
zeky
10:25 16.07.2011.

Ja živim u Italiji i puno puta idem biciklom, 14 km je ništa. Imam i auto, ali kada ga nisam imala išla sam uvijek biciklom, sad nema veze postoje li ili ne biciklističke staze i je li udaljenost 7, 10 ili 14 km. Ako pođeš u 4.45 pješke treba ti najviše 2 sata tako da umjesto u 4.45 bi mogli poći i u 5.30. Dakle bicikla je pravo rješenje a ako hoće auto, pošto rade, mogu ka uzeti nakredit.

EL
ellen1976
09:36 16.07.2011.

To mi je poznato...kad ovisis o javnom prijevozu. Izgubis puno vremena na cekanja i sl.,a da ne govorimo o kasnjenjima. Steta da u Hrvatskoj nema vise biciklisticke kulture. Zivim u Njemackoj vec 11 godina, a javni prijevoz koristim samo kadd je snijeg ili jaka kisa! Vozim se iskljucivo biciklom,a cesto kad su guzve po cestama bicikl je brzi jer se vozis po obiljezenoj biciklistickoj stazi... Nazalost u Hrvatskoj takvih staza nema puno,a vozaci dozivljavaju bicikliste kao smetnju. Iako je lijepo vrijeme ne bih ni ja da sam na mjestu ovih ljudi riskirala zivot i vozila bickl do posla.... Steta,17 km se biciklpm brzo prijede...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije